Haber

‘Afet Acil Hattı’na 8 günde 100 bini asılsız 350 bin arama

AYDIN’ın Köşk ilçesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ‘Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından ‘Alo 144 Afet Acil Hattı’ olarak hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin tek ‘Afet Acil Hattı’ olan merkeze 8 günde yapılan 350 bin aramadan 100 bininin asılsız olduğu belirtildi.

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Aydın’ın Köşk ilçesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ‘Alo 144 Yardım Hattı’nın adı ‘Alo 144 Afet Acil Çağrı Merkezi’ olarak değiştirildi. Merkeze yurt içi ve yurt dışından 350 bin tebligat yapıldı. Türkiye’de 3’ü olmak üzere ‘Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’ merkezlerinden 2’sinde ağır hasar meydana geldiğinde tek ‘Afet Acil Hattı’ olarak hizmet vermeye başlayan merkeze yapılan ihbarların 100 bininin, deprem asılsız çıktı Yardım tırlarının organizasyonunun davetlere göre yapıldığı belirtildi.

Merkezin küme sorumlusu Volkan Herekçi, “‘Alo 144 Afet Acil Hattı’ olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımların uyumlaştırılması ve sevk edilmesinden sorumluyuz. Yardımları tır ve tır bazında ulaştırıyoruz. Deprem bölgesine bireysel olarak bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın en yakın kurumlara yönlendirilmesini sağlıyoruz.6 Şubat itibari ile 250 bin davet aldık.Davetlerin tamamında bağış, barınma ve ilgili sevk işlemlerini gerçekleştirdik. aldık.Bu tarihten itibaren 100 bin asılsız ihbar aldık.Vatandaşlarımızdan ricamız asılsız ihbarlarla bize ulaşmamaları için ‘Afet Hattı’ olmamızdır.Çalışma imkanı sağlamalıdırlar.%99 Arayanların oranı bize ulaşabilir.85 çalışanımızla 7 gün 24 saat bu hizmeti veriyoruz.Bölgede vatandaşların yoğun bir trafik akışı var.Bölgedeki bu trafik akışını yönlendirmelerle sağlıyoruz. buradan yapıyoruz. Velilerimizin bizimle iletişime geçerek varış adreslerini bizden teyit etmeleri ve sevkiyatlarını gerçekleştirmeleri kesinlikle daha gerçek olacaktır” dedi.

susurlukhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu