Haber

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları Tamamlandı

– Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Maçları Tamamlandı

KONYA – Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi ve Türkiye’nin Geleneksel Binicilik SporŞubeler Federasyonu iş birliği ile 2023 Şafak Tavkul Sezonu Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Müsabakaları madalya töreni ile tamamlandı.

Akşehir’deki maçlarda 28 kulüp ve 18 bireysel sporcu mücadele etti. Küçükler, yıldızlar, gençler, yetişkin erkekler ve yetişkin bayanlar kategorilerinde yarışan 136 yarışmacı, Türkiye Pisti (Tabla Bendi) ve balkabağı pisti etaplarında kıyasıya mücadele etti. Ödül töreninde konuşan Türk Klasik Binicilik Sporları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, “Biliyorsunuz Cemre önce havayla sonra suyla sonra toprakla buluşuyor. Gönüllerde buluşan atlı okçuluk cemresine hamd olsun. Mücadelenin azda olsa sonuç verdiğini görmek beni çok mutlu etti.”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Fazilet Cantimur yaptığı konuşmada, “Çok heyecanlı iki gün geçirdik. Burada nasıl iki gün kaldığıma inanamıyorum. Bu heyecanı sadece biz yaşamadık, herkes yaşadı. Sporcularımız sahaya çıktı, hepsinde ayrı bir heyecan yaşandı.Ata binmek kolay bir iş değil gerçekten emek istiyor. Bu müsabakalara hazırlanmak kolay değil” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara protokol tarafından madalyaları verildi. Çeyrek Final müsabakaları sonrasında dereceye giren sporcular şu şekilde sıralandı:

“Çocuklar Tabla Bendi önce Alperen Demir, Küçükler Kabak Bendi önce Alperen Demir, Küçükler Genel Toplam önce Alperen Demir, Yıldızlar Tabla Bendi önce Muhammed Cengiz Kılıç, Yıldızlar Kabak Bendi önce Ayşe Sude Nemli, Yıldızlar Genel Toplam önce Ayşe Sude Nemli; Önce Gençler Tabla Bendi Murad Giray Uğuzman, Gençler Kabak Bendi birincisi Arif Eğinli, Gençler Grand Total birincisi Murad Ginay Uğuzman, Yetişkin Bayanlar Tabla Bendi birincisi Sevilay Çakır, Yetişkin Bayanlar Kabak Bendi birincisi Banu Sencer, Yetişkin Bayanlar Grand Total birincisi Halime Çelikkol, Yetişkin Erkekler Tabla Bendi birincisi Ahmet Sağbilge , Yetişkin Erkekler Kabak Bendi birincisi Hamza Ulu, Yetişkin Erkekler Grand Total birincisi Ahmet Sağbilge.”

Nasreddin Hoca Stadyumu’nda düzenlenen müsabakaların ödül töreni, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, KKTC Milletvekili Talip Atalay, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Eski ekonomiToplantıya Bakan Mustafa Elitaş, Türkiye Geleneksel Binicilik Sporları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Işık’ın yanı sıra döneme adını veren Şafak Tavkul’un eşi Çiğdem Tavkul ve Akşehir ilçe protokolü katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu