Haber

‘Biz MİT memuruyuz’ diyerek dolandıran 2 kişi tutuklandı

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde kendilerini ‘MİT görevlisi’ olarak tanıtan ve ‘Libya operasyonu için para lazım’ diyerek 30 kişiyi 15 milyon lira dolandıran 5 zanlıdan 2’si tutuklandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Grupları, Marmaris ilçesindeki Hacı Hamza Sevenlerin kendilerini ‘MİT görevlisi’ olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıklarını öğrendi. 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Hacı Hamza Severler ve 4 kişi ‘Şehit ailelerine, dini derneklere ve tapu işlerine bürokratik yardım’, ‘Libya operasyonu için para lazım’ diyerek 15 lira topladılar. Aralarında iş adamları ve esnafın da bulunduğu 30 kişiden milyon lira. azimli. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda harekete geçen polis, 4 Nisan sabahı Marmaris’teki adreslere baskın düzenledi. Operasyonda 5 zanlı yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda mermi, büyü kitabı, ajanda ve banka dekontu ele geçirildi. Hacı Hamza Aşıkları, Osmaniye’de depremzedeler için para toplarken gözaltına alındı.

Şüphelilerin kendilerine ‘Komutan’ ve ‘Mucteba’ adını taktıkları, kişilerin duygularını kullanarak dolandırdıkları, örgüt başkanı Hacı Hamza Severler’in kiraladığı villalarda lüks bir hayat sürdükleri belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Hacı Hamza Severler ve Levent Kurt tutuklandı. Orhan S., Zeliha S. ve Murat D. gözetim altında serbest bırakıldı.

haber-resadiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu