Haber

Bursa Osmangazi’den Gaziantep’e teknik destek

BURSA (İGFA) –Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ilk gününden bu yana bölgedeki birçok alanda desteğini ve desteğini sürdüren Osmangazi Belediyesi, afet bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları ile başlayan hasar tespit çalışmalarına da yardımcı oluyor.

Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep’e giden Osmangazi Belediyesi Fen İşleri ve Yapı Denetim Müdürlüğü’ne bağlı inşaat mühendisleri ve inşaat teknikerlerinden oluşan grup, bölgedeki hasarlı binaları tespit ederek tutanak tutuyor. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görev yapan teknik ekip, bölgedeki binalarda kullanılan taşıyıcı sistemleri ve malzeme yapısını inceleyerek, binaların hafif hasarlı, ağır hasarlı veya oturulamaz durumda olup olmadığı.

Gaziantep’te 5 gündür saha çalışması yürüten Osmangazi Belediyesi ekipleri, bugüne kadar 1.215 binanın hasar tespitini yaparken, ortaya çıkardıkları görüntüyle depremin ve olayın ciddiyetini bir kez daha gördüklerini belirtti. çalışma sırasında karşılaşıldı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ülkemizi sarsan felaketin ardından arama kurtarma ekiplerimiz ve gönüllü işçilerimizle bölgeye ulaştık. Bölgeye gıda, giyecek, erzak ve akaryakıt başta olmak üzere çok sayıda yardım tırı göndermeye devam ediyoruz. Araçlarımız ve istekli çalışanlarımız Zelzele bölgesinin çeşitli illerinde çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın yanı sıra teknik ekibimizle birlikte bölgedeki hasar tespit çalışmalarına da destek vermekteyiz. Belediyemiz bünyesinde görev yapan inşaat mühendislerinden oluşan 14 kişilik bir grup, Gaziantep’te hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Osmangazi Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu