Haber

Eskişehir’de kadın sağlık çalışanlarına izin verildi, görevlerini erkekler devraldı

ESKİŞEHİR 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve 42 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan 350 kadın sağlık personeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle izinli sayılırken, yerine erkek sağlık çalışanları görev aldı.

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 71 ambulans ve 42 istasyonda yaklaşık 700 personeli ile 7 gün 24 saat sağlık hizmeti vermektedir. Acil vakaya ulaşma süresi 5 dakikadan az olan başhekim ve bağlı birimlerde çalışan sağlık personelinin yüzde 65’i kadın iken, ambulans şoförlerinin yüzde 8’i ve motosiklet ekiplerinin yüzde 30’u kadındır. Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği çalışanının bu özel gününü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle son 5 yıldır farklı bir uygulama ile kutluyor.

ÇİÇEK VERDİLER GÖREVİNE GİTTİLER Her 8 Mart’ta kadın sağlık personeline izin verilirken, nöbetleri erkek gönüllüler devralıyor. Eskişehir’de 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi, misyoner tabip, acil tıp teknisyeni, paramedik ve ambulans şoförleri yaklaşık 350 kadın işçinin görev yaptığı istasyonlara giderek günü karanfillerle kutladı. Akabinde bugün için tüm görevleri ve vardiyaları devraldı. Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi, paramedik Fatih Habip Yılmaz, kadın sağlık çalışanlarına bir günlük jest yaptıklarını belirterek, “Eskişehir İl Ambulans Servisi ailesi olarak kadın personelimizin çalışması için nöbeti erkek personel olarak devraldık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde görev başında olmayacaktı. Evlerinde aileleriyle vakit geçirebilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” Acil tıp teknisyeni Hicran Duman, birebir uygulamanın 5 yıldır devam ettiğini ve Kadınlar Günü’nde aileleri ile vakit geçirdiklerini belirterek, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün erkek personelimiz bizi işe almadı. Ailelerimizle vakit geçirmemizi sağlıyorlar. Bu 5 yıldır Eskişehir’de uygulanan bir sistem. Bu nedenle erkek personelimize ve Başhekimimiz Veli Görkem Pala’ya teşekkür ediyoruz.”

Sağlık görevlisi Gülşah Kaya da kadınlar gününde izine çıktıklarını anlatarak, “8 Mart’ta kadın olarak çalışmıyoruz. Erkek çalışanlarımız bizden görev alıyor. 8 Mart’ı da ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte lojmanımızda geçiriyoruz. Bunun için erkek personelimize ve başhekimimize teşekkür ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu