Haber

Fenerbahçe’den Cumhuriyet’e: Feragatname bekliyoruz

Süper Lig gruplarından Fenerbahçe, Cumhuriyet gazetesinde yer alan Jorge Jesus haberinde yer alan sözleri yalanladı. Kulüpten yapılan açıklamada, gazetenin bir feragatname yayınlaması gerektiğine değinildi.

Kulübün açıklaması şu şekilde:

“Bugünkü Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan “Jorge Jesus’tan Ali Koç’a Eleştiri: ‘Güvenseydim Kalırdım'” başlıklı “haber” iftira ve iftira dolu bir haberdir.

Habere eski teknik müdürümüz Jorge Jesus da resmi hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul’dan ayrılırken kimseye böyle bir açıklama yapmadığını” belirtmişti. Hal böyleyken muhabir Hilmi Türkay, bu kurmaca kurgu hakkında bir açıklama yapmak zorunda kalır.

Hiçbir gazetecilik etiğine uymayan, saçmalık ve iftiralarla dolu bu metnin Cumhuriyet gibi köktenci bir yayın organına yakışmadığı da açıktır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Cumhuriyet Gazetesi’nden açıklama beklediğimizi belirtiyor, Haber içeriklerinin spor kamuoyu tarafından dikkate alınmamasını rica ederiz.”

HABERLERDEKİ AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet’te Hilmi Türkay imzasıyla yayınlanan haberde, Fenerbahçe’deki görevi sona eren teknik direktör Jorge Jesus’un başkan Ali Koç’u eleştirdiği öne sürüldü. Haberde İsa’nın Koç hakkında iddia edilen ifadeleri şu şekilde aktarılıyor:

“Buraya gelene kadar her şey çok güzeldi, sonra baktım ki bazı sözler zamanında yerine getirilmiyor. Hayranlarla karşılaştığım günler oldu. Islık çalıp yuhaladıkları oyuncuları getirdiğimi sandılar. Öyle bir şey yok. Transferlerin çoğu liderler tarafından gerçekleştirildi. Devre ortasında oyuncu istedim, ‘Para yok’ denildi. İkinci teklife hemen cevap vermedim. ‘Şamandıra ve transfer sende’ dedi. inanmadım Çünkü daha önce vaat ettiklerini asla yerine getirmedi. O yüzden kalmanın bir anlamı yoktu. Güvende kalırdım. ayrıldığım için üzgünüm”

İSA REDDİ

Haberin yayınlanmasının ardından İsa, Sports Digital’den Yağız Sabuncuoğlu ile konuştu. İsa, “Bugün hakkımda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u eleştirdiğim haberi gerçeği yansıtmıyor. İstanbul’dan ayrıldıktan sonra herhangi bir röportaj vermedim” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu