Yaşam

Fırın rafları nasıl temizlenir? Fırın rafı temizliği

Fırın raflarının temizlenmesi Fırın temizliği yapılırken göz ardı edilen ya da hızla gözden kaçırılan bir işlemdir. Fırında pişen yiyecekler sıklıkla fırının içine dökülerek rafların kirlenmesine neden olur. Yiyecek artıkları raflara yapışıp ısının etkisiyle sertleşerek bir süre sonra çıkarılması zor lekelere neden olur.

Fırını temizlerken rafların da iyice temizlenmesi gerekir. Düzgün temizlenmeyen fırın raflarında kalan kalıntılar, fırın çalışırken yanarak kötü koku ve duman oluşmasına neden olabilir.

Fırın raflarının temizlenmesi Her ne kadar dikkat dağıtıcı gibi görünse de asıl adımlar takip edildiğinde aslında oldukça kolay bir süreçtir. Fırın raflarını temizlemek için izlemeniz gereken temizlik adımlarını sizler için araştırdık.

İşte fırın raflarını temizlemek için takip etmeniz gereken en kolay sistem ve farklı temizlik seçenekleri…

FIRIN RAFI NASIL TEMİZLENİR?



  • Temizleme Solüsyonunu Hazırlayın

Fırın raflarına rahatça sığacak derinlikte bir kovaya yarım bardak bulaşık deterjanı, üç yemek kaşığı karbonat ve tüm rafları ıslatacak kadar sıcak su doldurun.

  • Fırın Raflarını Suya batırın

Fırın raflarını temizleyin Temizleme solüsyonu için hazırladığınız temizleme solüsyonuna batırın ve ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak en az 30 dakika ila 2 saat kadar bekletin. Bu aşamada fırın raflarının tamamının sıcak suya batırıldığından emin olmanız gerekir. Sıcak suda çözünen kiri temiz bir süngerle kovaya fırçalayın ve kiri çıkarmaya çalışın.

  • Durulayın ve Kurutun

Fırın raflarını temizleyinPişirdikten sonra akan su altında iyice durulayın ve fırına geri koymadan önce mutfak tezgahında kurumaya bırakın.

FIRIN RAFINI TEMİZLEMENİN ALTERNATİF YOLLARI



Fırın rafları için en kolay temizleme sistemi yukarıda anlattığımız gibi olsa da üç alternatif bulunmaktadır. Bu yöntemler diğer temizlik seçeneklerine göre daha kolay, daha sağlam ve kolay işlemlerdir.

Çamaşır Deterjanı ve Sıcak Su: Fırın rafını temizlemenin alternatif bir yolu da yukarıdaki gibi sıcak su dolu bir kovaya bulaşık deterjanı yerine yarım bardak çamaşır deterjanı eklemektir. Tıpkı bulaşık deterjanıyla temizliyormuş gibi bir süre bekletin, ardından fırın raflarını temiz bir süngerle fırçalayın, durulayın ve kurumaya bırakın.

Temizleme Solüsyonunda Gece Boyunca Bırakın: Fırın raflarını temizleyin Temizlemenin alternatif bir yolu, gece boyunca temizleme solüsyonu içeren suda bırakmaktır. Bunu yapmak için fırın raflarını büyük bir lavaboya veya leğene yerleştirin. Üzerine bir veya iki yemek kaşığı bulaşık deterjanı dökün ve üzerini kaplayacak kadar sıcak su ile doldurun.

Üzerine kurutma kağıdını ekleyip su köpürene kadar karıştırın. Bir gece bu şekilde bırakın. Ertesi gün suyu boşaltın ve fırın raflarında kalan kalıntıları süngerle temizleyin. Tekrar kullanmadan önce iyice durulayın ve kurumasını bekleyin.

Sirke ve Kabartma Sodası: Fırın raflarını temizleyin Diğer bir seçenek ise onları sirke ve kabartma tozu ile temizlemektir. Bunu yapmak için öncelikle fırın raflarını bir leğen veya lavaboya yatay olarak yerleştirin. Üzerine sirke ve karbonatı dökün. Her iki widget’ın birbiriyle etkileşime girmesini bekleyin.

Sirke ve karbonatın yansıması bittiğinde, rafları kaplayacak kadar sıcak suyla doldurun ve gece boyunca bekletin. Ertesi gün fırın raflarını bir süngerle iyice fırçalayın ve kalıntıları temizleyin. Çıkmayan lekeler varsa sert bir fırça veya diş fırçası ile temizleyebilirsiniz.

habersirvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu