Haber

Fuat Oktay: Kızılay’ın çadır satmasına üzüldük, Genel Kurul’da gerekli işlem yapılıyor

AK Parti Ankara’dan milletvekili adayı olarak gösterilen Genel Başkan Yardımcısı Fuat Oktay,NTV yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Kabine üyelerinin görevleri devam ederken adaylık yarışına girdiği yönündeki eleştirilere yanıt veren Oktay, YSK’nın milletvekili aday listesini açıkladığını ve bu konuda konuşmaya gerek olmadığını belirterek, şunları özetledi:

– Muhalefet eleştirilerinin siyasi telaffuzu. Önceki dönemlerde ve şimdi bakanlar istifa etmedi. Dün nasılsa bugün de aynı, hiçbir şey fark etmiyor. Nitekim YSK da bunu onayladı. Bu altı boş, içi boş tezden başka bir şey değil.

-(HÜDA PAR) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın kırmızı çizgileri var.

Bayrakta, vatanda, millette, devlette anlaşınca sorun olmaz. Cumhur İttifakı’nda kim varsa bayrağına, devletine, milletine ve vatanına saygı duymak zorundadır.

– Ülkenin birlik, bütünlük ve beraberliğinin çok net, birlik ve beraberlik noktasında duruyoruz. Diğer taraf darmadağın. ‘Söz’ kendini masaya oturmaya zorlayanlara verdikleri sözdür. ‘Size verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’ dedi. Milletimize verdikleri sözleri yansıtmaya çalışıyorlar, düşünsünler.

‘PEK ÇOK KURUMDA RANDEVULAR BİLGİSAYAR ORTAMINDA YAPILIYOR’

– (Kamu alımlarında mülakat usulünün kaldırılacağına dair taahhüt) B Birçok kurumda atamalar bilgisayar ortamında kura ile yapıldı.

– 15 Temmuz’dan sonra stratejik kurumlarda, stratejik ve kritik projelerde görev yapan çalışanlar hakkında güvenlik soruşturması ya da mülakat yapılması garip gelmemeli. Şimdi belli bir süre sonra Türkiye yeniden normale dönüyor. Bu sadece bu. Bunun dışında farklı bir şey yok. Her şey mülakatla olmuyor.

(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Revizyonu) Çalışmamızda şunlar var, çoğu sistemle ilgili değil, uygulamayla ilgiliydi. Uygulamadaki bazı aksaklıklar yasa veya yönetmeliklerle düzeltilerek sistemin iyileştirilebileceği alanlar vardı. Hatta bazıları düzeltildi ve devam ettirildi. Bu çalışmalar yeni dönemde tekrarlanmalıdır.

– Kızılay 155 yıllık bir kurumdur. Şu anda Türkiye’de de genel bir mutabakat var. Kurumları bireylerden ayırmak gerekir. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların konusu olmamalı. Keşke böyle tartışmalar olmasaydı, böyle şeyler gündeme gelmeseydi. Kızılay’ın kendi genel kurulu vardır ve yönetimini kendi belirler. Esasen orada gerekli tedbirler alınır. Doğal olarak herkes bu duruma üzüldü. Çadır satışı ve benzeri konuların gündeme gelmesine de üzüldük ama Kızılay hepimizin bir kurumu, üzerinde titremeliyiz. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu