Haber

Gazze’nin kuzeyinden sonra İsrail’in yeni hedefi belli oldu! Katliam planı…

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Gazze’nin kuzeyinde kontrolü sağladıklarını söylemesinin ardından İsrail ordusunun bir sonraki hedefinin, kuzeyden tahliye edilenler de dahil olmak üzere 2 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nin güneyi olduğu belirtildi.

BİR EL ILANI KOYDULAR

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre İsrail ordusu, Şifa Hastanesi baskını sonrasında gözünü güneye dikti. Haberde, İsrail ordusuna ait uçakların Gazze Şeridi’nin güneyindeki kentlerden Han Yunus’a broşürler atarak bölgedeki insanları evlerinden tahliye etmeleri ve sığınaklara gitmeleri konusunda uyardığı belirtildi. Operasyonu yöneten İsrail ordusunun, Hamas’ın başkanlık ekibinin güneyde olduğuna inandığı kaydedildi. Uzmanlar Han Yunus’un nüfusunun bir milyonu aştığını belirtiyor. Kuzey Gazze’den binlerce yerinden edilmiş insan şu anda buradaki derme çatma kamplarda, hastanelerde ve okullarda yaşıyor.

Daha önce kuzeydekilere Gazze Vadisi’nin güneyine gitmelerini söyleyen broşürler gönderen İsrail, bu kez Han Yunus şehrinde de aynısını yaptı.

ORDU HAZIR BEKLİYOR

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat da İsrail’in kara operasyonunu Gazze’nin güneyine doğru genişletebileceğini doğruladı. İsrail sözcüsü, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, ordunun kendilerine talimat verilmesi halinde Gazze Şeridi’nin her noktasında operasyon yapmaya hazır olduğuna ilişkin sözlerini hatırlatarak, ordunun hükümetin kararını beklediğini belirtti.

MÜTTEFİKLER ENDİŞELİ

Financial Times’a konuşan Batılı bir yetkili, İsrail’in müttefiklerinden bazılarının, kuzeyden daha güvenilir olacakları yönünde güvence aldıktan sonra, yaklaşık 1 milyon Filistinlinin kaçtığı güneydeki operasyonlarda sivilleri hedef almama konusunda daha dikkatli olmalarını talep ettiklerini belirtti. . Batılı yetkili, Tel Aviv’in kendini savunma hakkına verilen desteğe rağmen İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda orantısızlığın ve sivil kayıpların yaşanmasının endişe yarattığını belirtti.

BM ‘GÜVENLİ BÖLGEYE KARŞI’

18 Birleşmiş Milletler yardım kuruluşunun şefleri, İsrail’in Filistinli sivilleri güneye gönderme ve Gazze’de “güvenli bölgeler” kurma çabalarında yer almayacaklarını açıkladı. BM şefleri ordunun oluşturduğu güvenli bölgenin gerçek anlamda güvenli olmayacağını vurguladı. BM başkanları, İsrail’in oluşturmaya çalıştığı bu ‘güvenli bölgelerin’ ve savaştan kaçan sivillerin dar bir alanda yetersiz koşullar altında hapsedilmesinin ciddi sonuçlar doğuracağını vurgulayarak, böyle bir durumda büyük çaplı can kaybı riskine karşı uyarıda bulundu. .

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu