Teknoloji

Google, Gmail İçin Uçtan Uca Şifreleme Sistemini Getiriyor!

Ünlü e-posta hizmeti ABD merkezli teknoloji devi Google Gmail şirketin resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, Gmail’e uçtan uca şifreleme yapabilen yeni bir sistemin entegre edildiği belirtildi. hala beta uçtan uca şifrelemeÖzellik, önümüzdeki dönemlerde tüm kullanıcıların kullanımına sunulacaktır.

Gmail’in uçtan uca şifreleme özelliği, özellikle işletmeler için değerli olacaktır. Çünkü kurum ve kuruluşlar, bu özelliği kullanmaya başladıktan sonra, ekstra bir güvenlik katmanı sahip olacaklar. İlk etapta Google, hassas bilgilere ve e-postalardaki bilgilere erişemeyecek. e-posta içeriği, tamamen şifrelenmiş olacak.

İsteğe bağlı olarak kullanılacak uçtan uca şifreleme!

Google’ın Gmail için uçtan uca şifreleme özelliği, isteğe bağlı özellik olarak kullanılacaktır. Uçtan uca şifreleme etkinleştirildiğinde emojiler, imzalar ve Akıllı Yazma gibi bazı özellikler devre dışı bırakılır. Ross Richendrfer adlı bir Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamada uçtan uca şifreleme senin gerçekten değerli olduğunualtı çizili

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Gmail’in uçtan uca şifreleme özelliği beta sürecine Katılmak isteyenlerin Google’ın destek merkezi tarafından sağlanan bir formu* doldurması gerektiğini unutmayın. Ayrıca bu hizmetten yararlanmak için Google Workspace’in Enterprise Plus, Education Standard veya Education Plus paketlerinden biri satın almakolması gerekiyor.

Uçtan uca şifreleme neden değerlidir?

Her geçen gün yaygınlaşan uçtan uca şifreleme sistemleri, iki tarafın ortasındaki bir mesajın sadece o iki tarafça görülmesini sağlar. Örneğin bu mesajın gönderilmesinde aracı olarak çalışan Google veya WhatsApp gibi bir firma, içeriğini göremiyorum Böylece gizli kalması istenen bilgi sadece alıcı ve gönderici tarafından görülebilir hale gelir. Ayrıca bilgisayar korsanlarına karşı ek güvenlik sağlar. Uçtan uca şifrelemede şifrelenmiş mesajı gönderen veya alan kişi doğrudan saldırıya uğramadıysaverilere erişilemez.

Bilindiği üzere son yıllarda birçok ünlü ismin iCloud hesapları eklenmiş ve bu kişilerin uygunsuz görüntüleri internetin her yerine yayılmıştır. Bu, uçtan uca şifreleme sistemleri gibi güvenlik önlemlerinin bilgi sızıntıları için ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Apple da geçtiğimiz günlerde bu konuda bir adım atacağını ve iCloud yedeklerine ve tüm verilere uçtan uca şifreleme getireceğini duyurmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu