Haber

İDDEF’ten Afganistan’daki bağımlılara yardım eli

İnsanlığa Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Afganistan’da bulunan İbn-i Sina Uyuşturucu Bağımlıları Tedavi Hastanesi’nde tedavi görmekte olan 1300 madde bağımlısı hastaya insani yardım ulaştırdı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan ve ülkedeki uyuşturucu bağımlılarına hizmet veren İbn-i Sina Uyuşturucu Bağımlıları Tedavi Hastanesi’nde tedavi, ilaç gibi pek çok temel insani ihtiyacı karşılamadan çaba harcayan hastalar tedavi altına alındı. , yiyecek, su, giyecek, ısınma ve temizlik. yardım eli uzatıldı.

Hastane bahçesinde Afganistan Madde Bağımlılığı Birim Müdürü Mevlevi Hasan Muhammedzai, İbn-i Sina Uyuşturucu Bağımlıları Tedavi Hastanesi Müdürü Dr. Nuramin Zalmal ve İDDEF yetkililerinin katılımıyla program düzenlendi.

Tedavi altına alınan hastalara moral ve motivasyon konuşmaları yapıldı, insani yardım malzemelerinin dağıtıldığı anlatıldı.

Hastane Müdürü Zalmal, törende, bağımlı iki hastanın aynı yatağı paylaştığı ve başta ilaç olmak üzere giysi, yiyecek ve yakacak ihtiyacı olan hastaneye İDDEF’in ilk müdahaleyi yaptığını belirtti.

Zalmal, yeni bir hayata başlamayı bekleyenlere destek ve umut veren, onlara insanca muamelede bulunan Türkiye’deki hayırseverlere teşekkür etti. ???????

ovacikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu