Ekonomi

Morgan Stanley, kazanç raporunun ardından yaşanan düşüşün ardından yatırımcılara Apple hisselerini satın almalarını tavsiye ediyor

Apple (NASDAQ:AAPL) 2024 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını 2 Mayıs’ta açıklayacak. Morgan Stanley analistleri, teknoloji şirketinin ortalama tahminden biraz daha yüksek kazanç raporlayacağını tahmin ediyor.

Bununla birlikte, Haziran ayında sona eren çeyrek için gelir görünümünün ve öngörülen hisse başına kazancın Wall Street’teki finansal analistlerin tahminlerinden %4-7 daha düşük olmasını bekliyorlar, bu da analistlere göre Apple’ın hisselerinin piyasa değerinde bir düşüşe yol açabilir.

Ayrıca bir önceki çeyrekten bu yana bazı değişikliklerin altını çiziyorlar: Apple’ın hisse senedi fiyatı %12 düştü, şirketin piyasa değeri 2,5 kat azaldı ve kurumsal yatırımcılar arasındaki ruh hali ve yatırım stratejileri daha kötümser hale geldi.

Geleceğe bakıldığında, kazanç açıklamasının ardından Apple’ın hisse senedi fiyatını etkileyebilecek bir sonraki önemli olayın Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) olacağını tahmin ediyorlar. Morgan Stanley, bu etkinlikte Apple’ın yapay zeka yazılımındaki yeni gelişmeleri açıklamasını bekliyor.

Bu nedenle analistler, Apple’ın mali raporunun ve gelecekteki kazanç kılavuzunun yatırımcıların şu anda beklediğinden daha olumlu olması durumunda, şirketin hisse senedi fiyatının geçici bir artış yaşayabileceğine inanıyor.

Bu durumun yatırımcılar için karmaşık bir karar verme süreci olduğunu belirten analistler, yatırımcıların bu tahminlere dayanarak hemen harekete geçmelerinin gerekli olmayabileceğini belirtiyor.

Morgan Stanley’in en kötümser değerlemesine göre hisse senedi değerinde %12’lik bir düşüş ve 210$’lık revize edilmiş hedef hisse senedi fiyatında %30’luk bir artış potansiyeline rağmen Morgan Stanley, Apple’ın hisse senedi için güçlü bir alım notu önermeye devam ediyor. Bunu, 2025 mali yılında yapay zeka ile geliştirilmiş iPhone’lar için yeni bir ürün döngüsü beklentisine dayandırıyorlar.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

%AD-CONTAINER-0%

torulhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu