Haber

Motokurye Ali Diken’in Arkadaşı Tarafından Öldürülmesi

ANTALYA’da kayıp olarak aranırken arkadaşı Zeynel Boyacı (33) tarafından öldürüldüğü öğrenilen motosikletli kurye Ali Diken’in (32) naaşı, memleketi Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde toprağa verildi.

Antalya’da motosiklet kuryesi olarak çalışan Ali Diken’in yakınları, 20 Aralık’tan bu yana kendisinden haber alamayınca polise başvurdu. Polis Diken’i bulmak için çalışma başlatırken, yakınları 22 Ocak’ta bir televizyon programına katıldı. Restoran çalışanı Zeynel Programa katılanlar arasında yer alan Boyacı, Diken’i öldürdüğünü itiraf etti. Ali Diken’i ağır küfür ettiği için öldürdüğünü söyleyen Boyacı gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Antalya’ya getirilen Boyacı, polise Diken’i gömdüğü yeri gösterdi. Kundu İlçesi Kıyı Caddesi üzerindeki boş arazide yapılan aramada, tespit edilen alan kepçeyle kazıldı. Bir süre sonra Ali Diken’in cesedi bulundu.

TUTUKLANMIŞ

Zeynel Boyacı’nın bölgede bir kişinin daha cesedinin bulunduğunu belirtmesinin ardından gösterdiği yerde arama başlatıldı. Ekipler, Ali Diken’in cesedine 30 metre uzaklıkta kazıcıyla kazılan noktada bir ceset daha buldu. Boyacı, 4 saatlik çalışmanın ardından battaniyeye sarılı halde bulunan cesedin yengesi Zeynep Ece Aksay’a ait olduğunu söyledi. Cenazeler cenaze arabasına konularak adli tıp kurumu morguna götürüldü. Zeynep Ece Aksay’ın ailesinin, geçtiğimiz 13 Ağustos’ta kayıp ihbarında bulunduğu ortaya çıktı. Zeynel Boyacı’nın, Ali Diken’i gömüldüğü yerde öldürdüğü, baldızı Zeynep Ece Aksay’ı da evinde sardığı belirlendi. battaniyeye sarılıp onu boş bir toprağa gömdüler. Arkadaşı Ali Diken ve görümcesi Zeynep Ece Aksay’ı öldüren Zeynel Boyacı, dün nöbetçi hakim tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

MEMLEKETİ NAZİLLİ’DE DEFİN EDİLDİ

Yakınları tarafından memleketi Nazilli’ye getirilen Ali Diken, Çapahasan İlçesi Ağa Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Bozdoğan ilçesi kırsal Ziyaret Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu