Yaşam

Olta Dayanışma’dan yeni albüm: Öldürülen müzisyen Onur Şener’e ithaf edildi

Pandemi döneminde “müzik piyasasındaki tüm dinamikleri belirlemek için büyük prodüksiyon şirketlerine” karşı kurulan müzisyen dayanışma grubu Olta Solidarity, akustik serisinin ikinci albümü “Akustik 2″yi yayınladı. Albüm, Ankara’da sahne aldığı şirkette çıkan tartışma sonucu hayatını kaybeden Onur Şener’e ithaf edildi.

2020 yılında “Umut denize atılan bir oltadır” mottosuyla yola çıkan grup, müzisyenlere stüdyo desteği, konser ve kayıt imkanı sağlayacak bir fon oluşturmayı hedefliyor.

Halen bu hedefler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Olta Dayanışma, bu albümle birlikte toplam 148 müzik yayınladı.

Kapak tasarımını Tahir Keskin’in yaptığı albümün müziklerini Sine’m, Hakan Arınç, Yasin Dedebekiroğlu, Barış Çapkın, İrfan Alis, Seda Savaş, Emre Çakmakoğlu, Yusuf Metin, Hatlılar ve Ozan Balkan yapıyor.

Olta’nın ilk albümden itibaren dayanışma havuzunda biriktirdiği kalan gelir ise ihtiyaç sahibi müzisyenlere aktarılıyor. Küme bugüne kadar biriken gelirlerle yaklaşık 50 müzisyene destek olmuştur. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

bismilajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu