Haber

Polonya Cumhurbaşkanı, Ukrayna’ya Leopard tanklarının tedarik edilmesi çağrısını yineledi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna’ya Leopard tankları teslim edecek bir ülkeler topluluğu oluşturmak istediklerini belirterek, “Umarım müttefiklerimiz de bize katılır ve en azından bir zırhlı tugay oluşturabiliriz.” dedim.

Duda, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) katıldığı oturumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEF kapsamında katıldığı oturumda Avrupa’nın güvenlik ve savunmasını “Rusya’nın saldırganlığı” bağlamında konuştuklarını ifade eden Duda, “Forumda Ukrayna’nın yeniden inşasına ilişkin çok konuşulacak. bir an önce gelişme yoluna dönebilmesi için.” ifadesini kullandı.

Duda, forum kapsamında önümüzdeki günlerde ekonomik sorunların, iklim ve nükleer santrallerin ele alınacağını ve bunların Polonya için önemli konular olduğunu belirtti.

Ukrayna’ya Leopard tankları teslim edecek ülkelerden bir topluluk oluşturmak istediklerini vurgulayan Duda, “Umarım müttefiklerimiz de bize katılır ve en azından bir zırhlı tugay kurabiliriz.” dedim.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda 11 Ocak’ta ülkesinin Ukrayna sınırında bulunan Rzeszow şehrinde yaptığı açıklamada, “Uluslararası bir koalisyonun parçası olarak, Ukrayna’ya bir filo Leopard tankı teslim etmeye hazırız.” dedi.

Almanya, Leopard tanklarının Ukrayna’ya tesliminde önemli bir rol oynuyor çünkü Almanya’dan silah alan ülkelerin bu silahları üçüncü bir ülkeye ihraç edebilmesi için Berlin hükümetinin onayı gerekiyor.

haber-kirikhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu