Ekonomi

S&P/ASX 200 Endeksi %1,1 kazanırken dört ASX hissesi düşüşle karşı karşıya

S&P/ASX 200 Endeksi (ASX: Ancak tüm ASX hisseleri aynı kaderi paylaşmadı.

Block Inc (ASX: SQ2), Square’in 899 milyon $’lık brüt karı ve Cash App’in 984 milyon $’lık brüt karı dahil olmak üzere 1,9 milyar $’lık brüt kar açıklamasının ardından üçüncü çeyrek raporunun ardından hisse fiyatında %25 arttı. yükselişe öncülük etti. Core Lithium Ltd (ASX: CXO), Albemarle Corp’un düşük lityum satış hacimlerine işaret eden üç aylık güncellemesinin potansiyel olarak yüksek lityum fiyatlarına işaret etmesiyle hisselerinin %8,5 arttığını gördü. Neuren Pharmaceuticals’ın (ASX: NEU) hisseleri, ortak Acadia Pharmaceuticals tarafından desteklendi; ABD’deki 3. Çeyrek Daybue satışları 66,9 milyon $ olarak bildirildi ve 4. Çeyrek telif ücretleri 12,5 milyon A$ (1 $ = 1,5531 AUD) olarak %10 artışla 13,7 milyon A$’ya ulaştı. tahmin etmek. Hisseleri 60 sentten işlem gören Tietto Minerals Ltd (ASX:TIE), Zhaojin Mining’in hisse başına 58 sentlik teklifini reddederek hisse fiyatında %6’lık bir artışa yol açtı.

Buna karşılık, genel olumlu piyasa eğilimine rağmen Cuma günü dört ASX hissesi düştü. Avustralyalı Broadband Ltd (ASX:ABB (ST: ABB )) sermaye yatırımı hattını güçlendirmek ve Symbio Holdings Ltd’yi (ASX: SYM) satın almak için kurumsal yatırımcıların desteklediği %9,4 indirimle 120 milyon dolarlık bir yerleşimin ardından yaklaşık %8 düştü. Bowen Coking Coal Ltd (ASX: BCB), 2024 mali yılının ikinci yarısındaki sabit durum üretimine kadar Ellensfield South Pit’teki madenciliği finanse etmek için yeni hisseler için indirimli 50 milyon Avustralya Doları topladıktan sonra %4,5 düştü. Integral Diagnostics Ltd (ASX: IDX), maliyet enflasyonu ve klinik personel sıkıntısının işgücü maliyetlerini artırması nedeniyle işletme FAVÖK’ünü etkileyen %31’lik bir düşüş yaşadı. Treasury Wine Estates Ltd (ASX: TWE), kurumsal bileşenin DAOU Vineyards’ı 900 milyon dolara satın almak için 604 milyon dolar topladığı 825 milyon dolarlık özsermaye artışını garantiledikten sonra %6 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-emirgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu