Ekonomi

Suudi Arabistan’daki havalimanı ihalesini IC İçtaş kazandı!

Proje kapsamında Terminal 1 ve 2 ile bağlantı terminallerinin yeniden imalatını IC İçtaş İnşaat üstlenecek. IC İçtaş İnşaat, ortağı RTCC ile birlikte havalimanının 3. ve 4. terminallerinin mühendislik ve imalat işlerini de geçen yıl tamamladı.

IC İçtaş İnşaat Genel Müdürü İbrahim Dönmez, havalimanı üretimindeki deneyimlerini ve nitelikli mühendislik kabiliyetlerini ihraç etmeye devam ettiklerini söyledi.

YILDA 14 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK

King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın yenileme projesinde 17 ülkeden 3 bin 500 kişi çalışacak. 170 bin metrekare alanda hayata geçirilecek proje ile yılda toplam 14 milyon yolcuya hizmet verilecek. Proje kapsamında 17 bin ton çelik imalat, 61 bin metrekare metal tavan, 65 bin metrekare traverten zemin/duvar kaplama, 400 metrekare videowall sistemleri, 117 adet asansör/yürüyen merdiven, bagaj taşıma sistemi, özel havalimanı sistemleri kurulacaktır. Tüm mimari bileşenler, elektromekanik ekipman ve bilgi teknolojisi sistemleri değiştirilecektir. Terminallerde 42 adet E-Gate sistemi ve 5 kilometrelik bagaj taşıma sistemi bulunacak.

KAYNAK: ÖZGÜRLÜK

uzunderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu