Haber

Tsipras: Müslüman azınlığı hedef almak ulusal tehlikeler oluşturur

Yunanistan’da 21 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde Batı Trakya’dan 4 Türk aday Yunan Parlamentosu’na girmeyi başardı.

Adayların oyları 2019’a göre artarken, eski Başbakan Kiryakos Miçotakis’in partisi Yeni Demokrasi hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamadı.

Ülke halkı ikinci tur kapsamında 25 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek.

Miçotakis, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunu seçimlere müdahale etmekle suçladı ve Batı Trakya Türklerinden “Yunan Müslümanları” diye skandal bir söz dile getirdi.

Çipras’tan Müslüman azınlık uyarısı: Bölücü bir uygulama

Ana muhalefet Syriza’nın lideri Aleksis Tsipras da Türk adaylarla ilgili tartışmalara katıldı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre Tsipras, Müslüman azınlığı hedef almanın “ulusal tehlikelere yol açabilecek bölücü, kutuplaştırıcı bir uygulama” olduğu konusunda uyardı.

Türkiye’yi suçlamaya çalıştı

Yaptığı açıklamada Ankara’yı suçlayarak hedef göstermeye çalışan Çipras, “Zaten Türkiye elini ovuşturuyor. Bu ulusal olduğu kadar kurumsal ve değerli bir sorundur” dedi. iddia edildi.

Tsipras, “Müslüman azınlık ve özellikle azınlık üzerindeki Türk etkisi kasıtlı ve bölücülükle çözülemez” dedi. söz konusu.

Mitsotakis’in iddiası

Dün Skai TV’ye konuşan Kiryakos Miçotakis, birinci tur seçimler öncesinde Çipras’a “Türkiye Konsolosluğu’nun ‘Türk Türk’e oy veriyor’ yaklaşımıyla iki Syriza adayı lehine bir seçim kampanyası yürüttüğü” bilgisinin verildiğini duyurdu.

polatli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu