Haber

Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Olimpik Velodromda Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Konya Olimpiyat Velodromu’nda başlattığı “Pist Bisikleti Gelişim Projesi Temel Eğitim Kampı” ile genç yetenekleri keşfetmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Yetiştirdiği sporcularla Türk bisiklet sporunun adını uluslararası arenada duyurmayı başaran Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun hayata geçirdiği yeni antrenman programı sayesinde sporcular Velodrome’da buluşacak ve yeni şampiyonlar yetiştirilecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türkiye’de bisikletin tabana yayılması ve ülkemizin bisiklet ülkesi haline getirilmesi vizyonuyla genç sporculara yönelik antrenman programlarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Şampiyonası’ndaki başarıların da etkisiyle ilginin her geçen gün arttığı pist bisiklet disiplininde sportif gelişim projesine 2024 yılının ilk yarısında 120 genç bisikletçi katılacak.

İlk kez 2022 yılında İslami Dayanışma Oyunları ile kapılarını açan Türkiye’nin ilk ve tek Olimpik Velodromu’nun 2023 yılında Konya’da hizmete açılmasının ardından, tarihi zaferler yaşadığımız pist bisikletinde yeni şampiyonların yetiştirilmesi hedefleniyor. Sadece bir yılda uluslararası arenada madalyalar elde edildi. Programın ilk etabında 2007-2008 doğumlu sporcular Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi bünyesinde milli takım antrenörleri nezaretinde pist bisikletinde temel antrenmanlara katılıyor.

Ocak 2024’te başlatılan program kapsamında bugüne kadar 3 günlük bir eğitim programına katılan Türkiye’nin 22 farklı ilinden genç yetenekler, gözetim altında pist bisiklet disiplininde bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu “Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı” kapsamında görev yapan deneyimli antrenörlerden oluşan bir kadro. Program, genç sporcuların periyodik kamp ve testlerle gelişimlerini yakından takip ederek hazırlık kamplarına ve müsabakalara katılma fırsatı sunmayı amaçlıyor.

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Pist bisikletinde geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz”

Programla ilgili görüşlerini dile getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, şunları söyledi: “Genç sporcuların yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak, pist bisikleti branşında yetenekli yeni nesiller yetiştirmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla düzenlenen bu eğitim programı sayesinde Genç sporcularımız uluslararası arenada ilk kez Velodrome’da antrenman yapabilecek” dedi. ve pist bisikletini daha yakından tanıma fırsatı buldum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla 2022 yılında açılışını yaptığımız Konya Olimpiyat Velodromu ile pist bisikletinde altın çağımızı yaşadık. Cumhurbaşkanımız ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a, sporu tabana yayma vizyonuyla sporcularımıza verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Avrupa Bisiklet Birliği 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası’nın ilk gününde Genç Erkekler “Scratch” finalinde 10 km (40 tur) yarışında Avrupa ikincisi, Avrupa üçüncüsü olmuştuk. Puan Yarışı” finali. . Kazandığımız madalyalar bunun göstergesidir. Artık Pist Bisikleti Temel Eğitim Programı ile genç sporcularımıza kendi ülkemizdeki Velodrome’da tanışıp yarışma fırsatı vererek geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz. ” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-yahsihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu