Dünya

“Türkiye’de en büyük 5 risk arasında çevre ve iklim riski yok”

Lüks perakende şirketi Beymen, sürdürülebilirlik konusunda bugüne kadar attığı adımların yanı sıra, “Beymen Promise” çatısı altında geleceğe yönelik planlar ve hedefler koyuyor. altındakoleksiyonunu duyurdu.

Beymen’in sürdürülebilirlik yol haritasını açıkladığı Beymen Promise’ın lansmanında konuşan Boğaziçi Üniversitesi İklim Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Türkiye’de yılda 500 milyon ton sera gazı salındığına dikkat çekti.

Türkiye’de yapılan araştırmalarda üst düzey şirket yöneticilerinin gündemindeki ilk beş riskin ortasında iklim değişikliğinin bulunmadığının altını çizen Kurnaz, artık sürdürülebilir ve yeniden dönüşüm ekonomisine odaklanmanın gerekli olduğunu ifade etti.

“Dünyaya Sözümüz Var” başlığıyla paylaşılan Beymen Sözü manifestosunda, “Moda, kendimize yakışanı giymek kadar kendimize yakışanı yapmaktır. Döngüsel modada öncü olma sözümüz var” denildi. !” Beymen’in doğaya, topluma ve çalışanlarına olan bağlılığını kapsar.

Açıklamaya göre Beymen, iş süreçlerinin her aşamasında sürdürülebilirliği ön planda tutuyor ve faaliyetlerinin çevresel etkisini ölçülebilir biçimde azaltmayı hedefliyor. Manifestosunda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle hareket ettiğini anlatan Beymen, sürdürülebilir moda yaklaşımının çevreye duyarlı, sosyal alanlarda adil ve eşitlikçi, kültürel açıdan saygılı ve ekonomik açıdan yaşanabilir iş modellerini içerdiğini vurguluyor.

“Üretimdeki su miktarı ve karbon ayak izi giderek azalacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beymen Grubu CEO’su Elif Çapçı, Beymen’in 50 yılı aşkın tarihi boyunca attığı her adımda moda dünyasına yön veren vizyoner bir konumda olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Dünyamız, etkilerini her geçen gün daha derinden hissettiğimiz farklı krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyor. İklim krizi dünyamızı, yaşamlarımızı ve iş modellerimizin sürdürülebilirliğini birçok açıdan olumsuz etkiliyor. Beymen Kümelenmesi olarak sürdürülebilirliği merkeze koyduğumuz bir dönüşüm yaşıyoruz. ESG çerçevesinde kapsayıcı, kararlı, şeffaf ve ölçülebilir bir çalışma modelini benimsiyoruz. Tüm bünyemize yayacağımız global referanslarımızı belirledik. Tedarik zincirimizi de içeren ekosistemimizde sertifikasyon süreçlerimizi tamamladık.Atık ve üretimde kullanılan su miktarını ve karbon ayak izimizi kararlı bir şekilde azaltacak şekilde yol haritamızı çizdik.Mağazalarımızın yanı sıra, Ürettiğimiz Beymen Club, Network, Divarese, Beymen Collection ve Academia’da sürdürülebilirlik alanında kararlı, güçlü ve önemli adımlar atıyor ve taahhütlerde bulunuyoruz.”

Beymen’de hedef yüzde 50’nin kadın olması

Beymen’in döngüsel modaya öncülük etme hedefiyle hayata geçirdiği “Beymen Sözü” manifestosu kapsamındaki taahhütleri şöyle:

Çanta taşımak da biraz sorumluluk gerektiriyor.: Beymen Reborn ile ikonik çantaları yeni sahipleriyle buluşturmayı hedefleyen Beymen, bu platforma eklenmesi planlanan Beymen Repair ve Beymen Recycle adımlarıyla döngüsel moda anlayışını sürdürecek.

Ambalaj sadece kıyafetleri değil aynı zamanda dünyayı da korur: 2024 yılının ilk yarısı sonuna kadar Beymen Grubu’nun ambalajlarının tamamı %100 sürdürülebilir sertifikalı malzemelerden oluşacak. Küme geneline yayılan bu uygulama ile ambalajlardaki selülozik malzemelerin sürdürülebilirlik bazlı standartlara sahip olmasını sağlamak amacıyla küresel çapta faaliyet gösteren Orman Yönetim Konseyi (FSC) sertifikasına sahip ürünler tercih ediliyor.

Önemli olan modada iz bırakırken doğadaki ayak izimizi azaltmak:Beymen, atık yönetimi ve üretimde kullanılan su miktarının ve karbon ayak izinin her zaman azaltılmasını hedefleyen çalışmaları ile 2040 yılına kadar sıfır atık ve sıfır emisyon hedefine kararlıdır.

Tasarlamanın ve üretmenin sonu yok. Ama suyunuz var: Denim üretiminde çok yüksek oranda su ve elektrik tasarrufu sağlayan Jeanologia sürecini uygulayan Beymen, pamuk üretiminde dünyanın en büyük pamuk sürdürülebilirlik programı olan “Better Cotton Initiative” (BCI) ile de su tüketimini azaltmayı vaat ediyor. Bunların yanı sıra yünlü kumaşlarda Sorumlu Yün Standardı’nı (RWS) temel kural olarak kabul eden Beymen, koruma amaçlı toplanan plastik atıkların geri dönüştürülerek dolgu malzemesi veya iplik olarak kullanılabilecek hammaddeler üreten REPREVE ve Thermolite ile çalışıyor. okyanusların. Öte yandan Lenzing’in doğal hammaddelerden ürettiği ve çevreye duyarlı proseslerle ürettiği Tencel ve Ecovero elyafları da üretim süreçlerinde kullanılıyor.

Kadınlar hayatın her alanında daha güçlü yürümeli: Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’nin (WEPs) imzacısı olarak eşitlikten bahseden Beymen, kadın istihdam oranını 2025 yılına kadar yaklaşık yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkararak eşit bir çalışma ortamı için konuşuyor. Kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlenmesi için çalışıyor. hayat, Beymen; Aynı zamanda eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusundaki iç çalışmalarını dışarıya da taşımaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilirlik bir dönem değil, her dönem üstümüzde:Beymen, 1000’den fazla markanın ortasında sürdürülebilir çalışmaları ve markaları artırmayı vaat ediyor.

haber-kucukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu