Ekonomi

XRP adres etkinliği tarihi zirvelere ulaştı: Altcoin yükseliş sinyali mi veriyor?

Blockchain bilgileri, aktif XRP adreslerinin rekor seviyelere yakın olduğunu gösteriyor. Ağdaki adres etkinliği, son birkaç gün içinde şimdiye kadarki en yüksek ikinci ve üçüncü değerlerine ulaştı.

Aktif adres göstergesi nedir?

“Aktif adresler” göstergesi, günlük olarak XRP blok zincirinde bir tür işlem etkinliğine katılan benzersiz adreslerin toplam sayısını izler. Bu metrik, hem göndericileri hem de alıcıları hesaba katar.

Gösterge sadece benzersiz adres sayısını ölçtüğü için, ağ üzerinde bir gün içinde birden fazla aktarım yapan bazı adresler olsa bile bunların metriğe katkısı bir birim olarak kalmaktadır. Benzersiz adresler, blok zincirini ziyaret eden benzersiz kullanıcılarla aynı olarak düşünülebilir. Bu nedenle, aktif adres göstergesi bize ağ tarafından o anda gözlemlenen trafiğin derecesi hakkında bilgi verir.

Bu metriğin maliyeti yüksek olduğunda, şu anda zincir üstü transferlerde yer alan çok sayıda adres olduğu anlamına gelir. Böyle bir eğilim, yatırımcıların şu anda piyasada aktif olduğunu gösterir. Öte yandan, düşük maliyetler, ağın şu anda fazla etkinlik gözlemlemediği anlamına gelir. Bu tür bir eğilim bazen genel yatırımcılar arasında kripto para birimlerine fazla ilgi olmadığının bir işareti olabilir.

XRP alım satım adresleri son birkaç haftadır nispeten düşük değerlerdeydi ancak son birkaç gündür gösterge aniden canlandı. Yaklaşık iki gün önce, metrik şimdiye kadarki en yüksek ikinci günlük artışını gördü ve 490.000 civarında bir değer kaydetti. Bu, artış sırasında 490.000 benzersiz adresin zincir üzerinde etkileşime girdiği anlamına gelir.

Dün, metrik bir yavaşlama gösterdi ve o zamandan beri 281.000’e düştü. Bununla birlikte, bu seviye, kripto para birimi tarihinde hala üçüncü en büyük seviyedir, bu nedenle şu anda etkinlik hala tarihsel olarak yüksek seviyelerde kalmaktadır.

Bu artışlardan daha yüksek bir değerin gözlemlendiği tek örnek (yani göstergenin tüm zamanların en yüksek seviyesi) 18 Mart’ta yaşandı. Farklı bir şekilde, XRP fiyatı bu artışın ardından yüzde 45 civarında artmaya devam etti ve bu da yüksek kullanıcının aktivite dalgalanmayı körüklemiş olabilir.

Şu anda, kullanıcılar ağda aktif kaldıkça fiyat artıyor. Süregelen bu oynaklığın yılın başındaki gibi bir duruma dönüşüp dönüşmeyeceği ise net değil. Ancak, yine de iyimser bir işaret olarak kabul edilir.

Bu yazının yazıldığı sırada, XRP geçen hafta yüzde 8 artışla 0,5 dolar civarında işlem görüyordu.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haberlerinde yayınlanmıştır.

haber-artova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu