Yaşam

Zuhal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi Eskişehir’de açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk fahri kültür elçisi ve ilk markalı modacı Zühal Yorgancıoğlu’nun (97) 52 moda tasarımının yer aldığı müze açtı. Tarihi Odunpazarı konutlarının bulunduğu bölgede 3 katlı bir binada hazırlanan müze için açılış programı düzenlendi. Açılışa Türk modasının duayenlerinden Zuhal Yorgancıoğlu’nun yanı sıra Eskişehir Vali Yardımcısı Kübra Kurtoğlu Vural, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve mankenler katıldı.

‘TÜRK İÇEN GİYSİLER YARATTIM’

Müberra Yorgancıoğlu, annesinin yazdığı konuşmanın metnini program katılımcılarına okudu. En büyük hayalinin 97 yaşında Eskişehir’de gerçekleştiğine değinen Yorgancıoğlu, “Bu şirin şehirde moda tasarım müzesinin içinde yer almak benim için büyük bir zevk ve büyük bir onur. Her zaman kalbimden sandım. Vatanım için çırpın, vatanına düşkün milliyetçi bir ailede doğduğum için sanatımı bir amaç olarak değil icra edebileceğim bir araç olarak gördüm. Harika yöresel kumaşlarımızla çağdaş ama yine de Türk kokan giysiler yarattık. Dünyayı dolaşıp, eserlerimle Türkiye’yi tanıtmak benim için her zaman büyük bir zevk ve gurur olmuştur.”

‘BU MÜZEDE DERS ALINACAK ÇOK YER VAR’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Türkiye’nin anıt sanatçılarından biri olduğunu belirten Zühal Yorgancıoğlu, “Anıt bizim hanımlarımızdan. O kadar ki aşağıda göreceksiniz, desenleri göreceksiniz. , bizim için hazine dediğimiz kıyafetlerin ötesinde.O desenler ne büyük yaratıcılık.Fotoğraf sanatı ve bir moda tasarımcısının tasarımlarının nasıl yapıldığını bu müzede öğrenecekleri çok yer var.Bu yüzden genç hanımlarımıza umut ediyor ve tavsiye ediyorum. moda nedir anlamak isterlerse bu müzeyi birkaç kez ziyaret edin.Atatürk’ün ruhu artık üzerimizde.Geziyorsa çok seviniyor.Zühal Hanımı görünce çok seviniyor.”

Ardından kurdele kesildi ve müzenin açılışı yapıldı. Küratörlüğünü, planlamasını ve kurulumunu kızı Müberra Yorgancıoğlu Soyer ile büyük oğlu usta mimar Faruk Yorgancıoğlu’nun yaptığı, mimar Han Tümertekin’in tasarladığı müzeyi Yorgancıoğlu, Büyükerşen ve program katılımcıları gezdi. (HABER MERKEZİ)

agacorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu