Haber

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen gruplara polis müdahalesi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle izinsiz olarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara polis çeşitli noktalardan müdahale ederek bazı kişileri gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve çevresi demir bariyerlerle çevrildi.

İmam Adnan Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Çeşitli sloganlar atarak yürümekte ısrar eden gruptan 10 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş’ın ara sokaklarından Barbaros Bulvarı’na kadar Taksim’e yürümek isteyen Halk Kurtuluş Partisi üyelerine de izin verilmedi. Polis ekipleri tarafından durdurulan kümeden yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Kümenin hareket etmesi nedeniyle Barbaros Bulvarı Levent istikametinde trafik bir süre durdu.

Beşiktaş Çarşı’da toplanan Umut-Sen’li bir grup da ellerindeki pankartla Taksim’e yürümek istedi. Kümenin geçişine izin vermeyen polis ekipleri, bazı şahısları gözaltına aldı.

Şişli’den yürümek isteyenler girmiyor

Şişli’nin ara sokaklarından gelen ve Elmadağ’da toplanan bir grup, ellerinde meyhanelerin yazılı olduğu pankartlarla Taksim’e yürümek istedi. Kümeye izin vermeyen polis ekipleri olaya müdahale ederek bazı şahısları gözaltına aldı. Ara sokaklardan çıkarak Osmanbey’de toplanan bazı gruplara da geçit verilmedi. Taksim’e yürümek isteyen gruplara müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bariyerlerle kapatılan İstiklal Caddesi girişinde, Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen 2 kişiye geçit verilmedi. Gözaltına alınan iki kişi polis aracına götürüldü.

haberadalar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu