Teknoloji

ABD, İsrail’in Finlandiya’ya David Sling hava savunma sistemi satışını onayladı

İsrail hükümeti basın ofisi Washington’dan yapılan açıklamaya göre, ABD-İsrail ortak yapımı David Slinghava savunma sisteminin ilk kez üçüncü bir ülkeye satışına onay verdi.

Taraflar arasında imzalanacak 316 milyon euro değerindeki hava savunma sistemi satış sözleşmesi kapsamında Finlandiya’ya önleme füzeleri, füze fırlatma rampaları ve radar sistemlerinin teslim edileceği belirtildi.

İsrailli savunma sanayi firması Rafael, ABD’li savunma teknolojisi firmasının sistemin versiyonunun Finlandiya’ya satılacağını bildirdi. Raytheon ve Fin şirketleri ile ortaklaşa geliştirildi. Hava savunma sisteminin Finlandiya’nın komuta kontrol sistemlerine entegre edileceği kaydedildi.

2017 yılında İsrail ve ABD ortak üretimi ile geliştirilen David Sling, düşman uçaklarına, insansız hava araçlarına, balistik füzelere, orta ve uzun menzilli roketlere karşı kullanılabiliyor.

İsrail, Mayıs 2023’te düzenlediği saldırılar sırasında Gazze Şeridi’ni abluka altına alan roketlere karşı ilk kez bir çatışma ortamında David Slingshot’ı kullandığını açıklamıştı.

İsrail basınında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının başlamasının ardından İsrail’in savunma sanayii eserlerinin Batılı ülkelere ihracatının artabileceği yorumları yapıldı.

Alman Parlamentosu’ndaki ilgili komisyon da İsrail’den yaklaşık 4 milyar avro aldı. Arrow-3 tipi balistik füze savunma sistemiGeçtiğimiz aylarda alıma onay verdiği aktarılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu