İş

Alaşehir Belediyesi İşçilerine Yüzde 71 Zam Yaptı

Alaşehir Belediyesi, belediye şirketlerinde çalışan 486 personelin maaşına yüzde 71 oranında zam yaptı. Artışlarla en düşük personel maaşı 24 bin 702 TL, en yüksek personel maaşı ise 30 bin 196 TL oldu. Artışın ardından liderler ve çalışanlar davul ve zurna eşliğinde birlikte çaldı.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki Alaşehir Belediye binası önünde toplanan işçilere yüzde 71 maaş zammı müjdesini verdi. Çalışanlar, Ahmet Öküzcüoğlu’na alkış ve sloganlarla teşekkür ederken, maaş artışlarını da Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve meclis üyeleriyle birlikte davul ve zurna çalarak kutladılar.

“Hasta belediye artık sokaklarda koşuşuyor”

Belediye binası önünde konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Ailemizin ne kadar büyük olduğunu, ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar bir arada olduğunu görüyorum. Ailemin tüm bireylerini saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Vardığımızda 2019 yılında belediyede çalışma kuralları zor ve berbattı.Şantiyeler kullanılamaz durumdaydı.Birçok insanımızın iş güvenliği ve hijyen koşullarının olmadığını, insanlarımızın belediyeye gelirken bir kısmının geri geri yürüdüğünü biliyorum. Hatta farklı iş kollarında özel departmanlarda iş aradılar, emekliliklerine gün saydılar.Önce kendi evimizi temizleyerek işe başladık.Şantiyelerimizde hijyenik bir ortam oluşturduk.Mesleki anlamda da huzurlu bir ortam sağladık. Güvenlik… Yola çıktığımızda dedik ki, dünya yok olsa garip insanlar onu yakar. Bu garip insanları mutlu etmek bizim görevimizdi. Beklentilerimiz vardı, adil üretmek, adil paylaşmak için yola çıktık. İnsani bir düzen. sağlamak için buraya geldik. Bugün bu düzeni sağlamanın mutluluğunu yaşamaya çalışıyoruz. Bütçesi en kötü olan belediye bizdik. Gelirinin üç katından fazla borcu olan bir belediyeyi satın aldık. Hastayı yoğun bakımdan odasına, odadan evine götürdük. Artık hasta belediye sokaklarda koşturuyor ve biz onu iyi finanse edilen bir belediyeden, iyi işleyen bir belediyeye dönüştürdük. Tanrı hepinizi kutsasın. Zorluklar cesaretimizi kırmadı, yoksulluk bizi yıldırmadı çünkü biliyoruz ki biz sıfırdan bir ülke ve Türkiye Cumhuriyeti kuran bir neslin torunlarıydık. Pes etmedik, çok çalıştık. İnşallah Alaşehir Belediyesini hak ettiği yere getirmeye bir adım uzaktayız. 71 yıl sonra işte buradayız ve tarihi bir rekor kırıyoruz. Maaşlarınızı yüzde 71 artırıyoruz. Yeni zamlarla birlikte en düşük maaşınız 24 bin 702 lira, en yüksek maaşınız ise 30 bin 196 lira oldu. İyi şanlar. Allah bize ödemeyi, mutlu bir şekilde harcamayı nasip etsin. Çok daha fazlasını hak ettiğinizi biliyorum ama koşullar bunu mümkün kıldı ama inanın siz bu bölgenin en iyisisiniz. Tanrı hepinizi kutsasın. “Senden memnunum” dedi.

“Bu sene karne alacağız”

Göreve geldikleri 2019’dan sonra 2024 yılının da karne yılı olacağını belirten Başkan Öküzcüoğlu, “Bu yıl karne alacağız, benim de karne yılım. Umarım kamuoyu ve çalışanlarımız bunu takdir eder. Ben de karne yılıyım” dedi. karnemden geçer not bekliyorum. Karneden geçer not alacaksın, buna inanıyorum ve geçer not alacaksın.” “İstiyorum” dedi.

İşçiler artıştan memnun

Alaşehir Belediyesi çalışanlarından Hakan Özdemir, “Bugün liderim Ahmet Öküzcüoğlu’na çok teşekkür ediyorum. 71 yıl sonra bizi güldürdü, Allah onu da hep güldürsün” derken, belediye çalışanlarından Naz Saban da İşçiler, “71 yıl sonra, bu berbat ekonomide, liderimiz bize güzel bir zam verdi.” dedi. “Yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Artışın ardından Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarıyla birlikte davul ve zurna eşliğinde çalarak artışı kutladı.

Belediye binasının “Bu toprağın evladı Ahmet Öküzcüoğlu” ve “Sen gözümün ışıltısı, fedakar hayatların umudusun” gibi posterlerle süslenmesi dikkat çekti. -MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu