Haber

Çorum’da kamyona arkadan çarpıp alev alan otobüsün kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

Çorum Valisi Doç. Prof., Çorum’da bir kamyona arkadan çarpıp alevler içinde kalan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Zülkif Dağlı, “2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 6 yaralı vatandaşımız var. Kendilerini ziyaret ettik ve genel durumlarının iyi olduğunu öğrendik.”

Kaza, saat 10.00 sıralarında Çorum-Merzifon karayolunun Pınarbaşı kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Merzifon istikametine giden Süleyman Çetintaş yönetimindeki 34 EPR 665 plakalı yolcu otobüsü, seyir halindeki Muharrem İnal yönetimindeki 19 AL 216 plakalı kamyona çarptı. aynı yön. Çarpmanın etkisiyle alev alan otobüste kimlikleri kaybolan 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada otobüste bulunan Eyüp Aşık ve Leyla Aşık Kaplan’ın hayatını kaybettiği öğrenilirken, Selahattin Erdoğan, Emre Tıraş, Oğuzhan Bul, Süleyman Çetintaş Abdullah Alataş’ın da yaralandığı belirtildi.

“Yaralıların durumlarının iyi olduğu”

Öte yandan Vali Doç. Prof., kazanın ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. Dr. Zülkif Dağlı, yaralıları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Vali Dağlı, daha sonra kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Vali Dağlı, “Maalesef bugün çok acı bir kaza yaşadık. Kaza, Antalya’dan Samsun’a hareket eden otobüsün sonlarına doğru kamyona arkadan çarpması sonucu meydana geldi. Merzifon ilçesi.Kazamızda yangın çıktı.Maalesef yangın çıktı.İki vatandaşımızı kaybettik.Otobüsümüzde yine 8 vatandaşımız vardı.Yolcu sayısının az olması bizi teselli ediyor.Ayrıca 2 şoförümüz ve yardımcımız vardı. Kamyon sürücüsü de yaralandı. 2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileriz. 6 yaralı vatandaşımız var. Ziyaret ettiğimizde, “Genel durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Kendilerine acil şifalar diliyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız ve savcılarımız teknik incelemelerini yapacaklardır.”

Kazayla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Vali Dağlı, “Cumhuriyet Başsavcılığımız ve savcılarımız teknik incelemelerini yapacaklar. Bu teknik bir soruşturma. Niteliğiyle ilgili bilgi vereceğimiz bir konu değil. Ancak kazanın tırın arkadan çarpması sonucu meydana geldiğini ve yangın çıktığını biliyoruz. İki kişi hayatını kaybederken, “Maalesef bir vatandaşımız var. Şoförümüz ve yardımcı şoförümüz de yaralı. Sınavları bugün de devam edecek. Ancak genel olarak yaralıların durumlarının iyi olduğunu söyleyebiliriz” dedi. – ÇORUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu