Haber

Ali Erbaş’ın yeni makam aracı için ‘şehir dışı program’ savunması

Bütçesi, Milli Eğitim başta olmak üzere birçok bakanlığı geçen ve harcamalarıyla sürekli gündemde olan Diyanet İşleri’nin Başkanı Ali Erbaş’ın, kamuda tasarruf çağrılarının yapıldığı bir dönemde 15 milyon liralık Audi A8 marka makam otosu kullanması gündem oldu. Son otomobille makam aracı sayısı altıya ulaşan Erbaş’ın yeni makam otomobiline ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan savunma geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında, makam hizmetlerinde kullanılan 2010 model aracın sıklıkla arızalandığını, TOGG marka aracın makam hizmetlerinde kullanıldığını, haberlere konu edilen aracın ise başkanlığın yoğun şehir dışı programları dolayısıyla kiralandığını öne sürdü.

Ali Erbaş’ın kullandığı araçlar hakkında bazı basın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğu savunulan açıklamada “Başkanlığın makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016’da, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edildi. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır.”

(HABER MERKEZİ)

camardihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu