İş

Ankara Sanayi Odası, Ankara’nın sanayinin başkenti olması için çalışmalarını sürdürüyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın sanayinin başkenti olması yolunda sorumluluk alan herkesle birlikte yürüdüklerini belirtti.

ASO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Oda tarafından ilki Kahramankazan’da gerçekleştirilen iş insanlarıyla istişare toplantısının ikincisi Akyurt’ta gerçekleştirildi.

Toplantıda ilçede faaliyet gösteren sanayiciler, sorun ve taleplerini ilgili makamların yöneticilerine aktardılar.

Akyurt Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin katkılarıyla ASO Başkanı Seyit Ardıç başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ardıç, artan nüfus ve hızlı kentleşmenin zorlukların yanı sıra ekonomik fırsatları da beraberinde getirdiğini belirtti.

Şehirlerin ekonomik büyümesi için planlı kentsel gelişmenin ve altyapı yatırımlarının gerçek alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çeken Ardıç, üretim kabiliyetinin Ankara’nın her bölgesine yayılması için belediyeler ile iş dünyası arasındaki iletişimin önemine değindi.

Ankara’yı sanayi ve teknolojide cumhurbaşkanı yapma vizyonu doğrultusunda yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Ardıç, şöyle konuştu:

“Üyelerimizin sorunlarını ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerine doğrudan aktarabilmelerini sağlıyoruz. Odamızın düzenlediği toplantılar aracılığıyla tarafların bir araya gelmesine yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Tüm farklılıklarımızı bir kenara koyuyoruz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara’da hiçbir ayrım gözetmeksizin, ülkemizi sanayinin başkenti yapma yolunda sorumluluk alan herkesle birlikte yürüyoruz.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ankara’da üretimin ve istihdamın artması için organize sanayi bölgelerine ve iş dünyasına her zaman destek olduklarını belirtti.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçede faaliyet gösteren firmaların önemli miktarda ihracat yaptığına dikkat çekerek, “Bu bizim gurur ve gurur kaynağımız. Sanayimizde yapılan üretimden her zaman gurur duyuyoruz. Tuzun da ilçemizde olmasını istiyoruz. Bu başarıda bu çorba var.” değerlendirmesini yaptı.

omerli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu