Haber

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın Mardin Toplantısı’na silahlı saldırı

– Ebru Güneş’in vurulduğu an da kameralara yansıdı

Oğuzhan CİN/İSTANBUL AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya İlçesi’nde düzenlediği ‘Mardinliler Mitingi’ sırasında beyaz araçla sokağa gelen şüpheliler silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda sokakta yürüyen Ebru Güneş (32) başından vurularak ağır yaralandı. Saldırı anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın bir dernekte düzenlediği ‘Mardinliler Buluşması’ programında derneğin bulunduğu Sarı Asma Caddesi’ne beyaz bir araçla gelen kimliği belirsiz kişilerce tabanca ve silahlarla silahlı saldırı düzenlendi. uzun namlulu silahlar. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, yaralı kadın olay yerinde ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis grupları saldırının gerçekleştiği caddenin çevresine şeritler çekerek güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı.

17 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, “Şu ana kadar 57 farklı adreste yapılan operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. 3 ruhsatsız silah ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor.”

UZUN NAMLULU SİLAHLA SALDIRGANLARIN ARDINA KOŞTU

Öte yandan silahlı saldırıya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde araçtan ateş açıldığında sokakta yürüyen Ebru Güneş’in vurularak yere düştüğü görülüyor. Sokakta bulunan vatandaşlar silah seslerini duyup kaçarken, bir kişinin ise otomobilin kenarına yaslanarak kendini savunmaya çalıştığı görüldü. Bir süre sonra silahlı başka bir kişi saldırganların peşinden koşuyor. Daha sonra elinde uzun namlulu silah bulunan bir başka kişinin saldırganların kaçtığı yöne doğru ilerlediği görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu