Ekonomi

Dolar kuru bugün ne durumda?

Dolardaki kademeli yükseliş devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 30,70, euro/TL ise 33,16 seviyesinde işlem görüyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta açıklanan ve ülke ekonomisinde güçlü bir duruşa işaret eden veriler “yumuşak iniş” senaryolarını desteklerken, dünya genelinde şirket kârlılığının beklentileri aşmaya devam etmesi yatırımcıların risk iştahını artırdı.

Analistler, dördüncü çeyrek bilançolarında varsayımlardan daha yeterli gelir ve kâr açıklayan teknoloji şirketlerinin öncülüğünde geçtiğimiz hafta New York borsasında yeni zirvelerin görüldüğünü hatırlatarak, yarın açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalarda volatiliteyi artırabileceğini söyledi. marketler.

Cuma günü ABD enflasyon verileri revize edildi. ABD Çalışma Bakanlığı, Aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) artışı yüzde 0,3’ten yüzde 0,2’ye düşürdü. Gıda ve enerji kalemlerini hariç tutan çekirdek enflasyon ise aynı kaldı.

Aralık ayı enflasyon verilerinde aşağı yönlü revizyonun önemli olduğunu belirten analistler, faiz indirimine başlamak için enflasyon baskılarının sürdürülebilir bir şekilde azaldığına dair daha fazla kanıt arayan Fed açısından bunun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Analistler, bu hafta yoğun bilgi gündemi ve Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu belirterek, Fed’in Mart ayında faiz oranlarını sabit bırakma ihtimalinin yüzde 83 seviyesinde fiyatlandığını ve faiz indirimlerine başlama ihtimalinin olduğunu belirtti. Mayıs ayında yüzde 63 seviyesinde fiyatlanıyor.

Bu gelişmelerin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri haftaya yüzde 4,17 seviyesinde başlarken, dolar endeksi 104 seviyesinde yatay bir başlangıç ​​yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu