Teknoloji

BMW i5 M60 Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

Birçok otomobil tutkununun hayallerini süsleyen otomobiller üretmek. BMW bugün düzenlediği bir etkinlikle yeni elektrikli aracını tanıttı. ” i5 M60“adını taşıyan otomobil, tasarımı ve performansıyla herkesi kendine hayran bırakmayı başaracak türden. Gelin hep birlikte BMW i5 M60’a daha yakından bakalım.

Adından da anlaşılacağı gibi BMW i5 M60, 5 Serisinin elektrikli versiyonudur. Bu kapsamda aracın tasarımı 5 Serisinden ilham aldı Görürüz. BMW’nin ikonik böbrek ızgarası i5 M60 modelinde kapalı bir yapıya sahip. Ancak ön tampon oldukça geniş hava girişlerine sahip. Markalar genellikle elektrikli modellerde hava menfezlerine yer vermez, ancak BMW bunu yapar. seçmedibenziyor

BMW i5 M60 ile tanışın

aracın önüne dikey olarak yerleştirilmiştir. LED gündüz farları Ancak arkada yatay olarak yerleştirilmiş led ışıklar karşımıza çıkıyor. Oldukça sportif bir tasarıma sahip olan i5 M60, gövdeye gömülü kapı kolları, çıkıntılı kaporta tasarımı ve eteklerTüm arabaları kaplayan çok renkli yapısı ile tüm araba tutkunlarını kendisine aşık etmeyi başaracak gibi görünüyor.

BMW’nin yepyeni elektrikli sedanı oldukça şık ve lüks bir iç tasarıma sahip. Aracın içine baktığımızda; 12,3 inç 14.9 inçlik bilgi-eğlence ekranının ise geniş ekranla aynı çerçeveye yerleştirildiğini görüyoruz. e-SIM ve 5G teknolojilerini araçta sunabilme Hızlı seçim” sistemi mevcut. Head-up Display özelliğine de sahip olan otomobilde orta konsolda rastgele bir vites topuzu yer almıyor. Bu alanda küçük bir buton ve bir döner kumanda kontrolü görüyoruz.

BMW i5 M60 iki elektrik motoruna sahiptir. Bu elektrik motorları araca toplam 590 beygir gücü ve 820 Nm’ye kadar tork sağlar. 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlayan araç, 81,2 kWh batarya ile geliyor. Bu pil 515 kilometre menzilsunabilir.

“Maks Menzil” adı verilen özel bir sürüş modu, maksimum menzili korumak için aracın en yüksek hızını kullanır. 90 km/s ayarlıyor. Bu mod açıldığında koltuk-direksiyon ısıtma, havalandırma sistemleri, ısıtma-soğutma sistemleri ve hatta arka cam ısıtma sistemi devre dışı kalıyor. Bu ortada; aracın maksimum 205 kw dc şarj sistemini desteklediği ve bu sistem kullanıldığında yüzde 10-80 arasında şarj sağlandığı bilgisi verildi. yarım saatDevam ettiğini söyleyeyim.

Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak olan BMW i5 M60’ı satın almak isteyen tüketiciler en azından 84 bin dolar gözden geçirilmesi gerekecektir. Aracın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise belli değil.

adilcevazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu