Haber

Cumhur İttifakı, Eskişehir’i almak için kolları sıvadı! Adaylıkta Mahmut Çorumlu’nun adı anılıyor

KOM Daire Başkanlığı ve ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde büyük başarılara imza atan Mahmut Çorumlu’nun AK Parti’nin Eskişehir adayı olacağı iddia edildi.

ESKİŞEHİR ADAYLIĞINDA ADI ANILDI

Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çok az kaldı. Siyaset sahnesinde hareketli günler yaşanırken parti liderleri de aday çalışmalarına hız verdi. Hiçbir il için adayını açıklamayan AK Parti’de artık bazı isimler konuşulmaya başlandı. Özellikle Eskişehir’de 2 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesi ile Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan eski KOM Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun adı anılıyor. Perde arkasında Çorumlu’nun şehrin sorunlarıyla yakından ilgilendiği ve halk odaklı yaklaşımı sayesinde seçimi kazanabileceği söyleniyor.

MAHMUT ÇORUMLU KİMDİR?

Mahmut Çorumlu, 1968 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğdu. 1986 yılında Polis Koleji’nden, 1990 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri; KOM Daire Başkanlığı ve Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görev yaptı.

2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında Fildişi Sahili’nde BM (Birleşmiş Milletler) barış gücü bünyesinde görev yaptı. 2017 yılında “İstihbarat ve Karşı İstihbarat Servisleri Arasındaki İlişkiler” konulu çalışmasıyla tezli yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2016-Eylül 2019 tarihleri ​​arasında Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Eylül 2019’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı olarak atandı, 2 Ağustos 2023 tarihinde Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDA İMZASI VAR

Suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan’a yönelik operasyonun baş aktörlerinden Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu, sosyal medyadaki bazı FETÖ hesaplarının hedefi oldu. KOM Daire Başkanı olduğu dönemde FETÖ’cülere yönelik düzenlediği operasyonlarla adından söz ettiren ve FETÖ ile mücadelenin simge isimlerinden biri olan Çorumlu, hakkında asılsız suçlamalarda bulunulan açıklamalara harika bir gönderme yaptı. “Guguk kuşu” yazısını yayınlayın.

FETÖ İLE MÜCADELENİN SEMBOL ADI OLDU

2019 yılında KOM Daire Başkanı olan Çorumlu, göreve geldiği günden bu yana Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdi. Çorumlu, görevi sırasında FETÖ’ye yönelik Mahrem İmam, Sınav Soruşturmaları, BYLOCK ve Turgut Aslan operasyonlarını başarıyla yönetti.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ENDİŞELİ BİR RÜYASIYDI

Çorumlu, FETÖ ile mücadelenin yanı sıra organize suç örgütlerine yönelik Sahil Rüzgarı, Tırpan, Müsilaj, Kukla ve Tümör operasyonlarını da gerçekleştirdi. Ayrıca Mahmut Çorumlu yine Silindir, Kene, Silici, Çiftlikbank, Miras gibi kaçakçılara yönelik kamuoyunca bilinen operasyonların başındaydı…

TAM BİR DEVLET ADAMI

Yaptığı çok sayıda operasyonun yanı sıra Şehit Altuğ Verdi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun evraklarını da yeniden açtı. Uluslararası barış görev güçlerinde de görev alan Çorumlu, iyi derecede Fransızca biliyor. İKK ile istihbarat arasındaki ilişkiler üzerine yüksek lisans da yapan Çorumlu, devlet adamlığıyla tanınıyor.

ardanuchaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu