Haber

Cumhur İttifakı’nda Muharrem İnce sıkıntısı

AK Parti’nin seçimleri birinci turda bitirmek için diğer partilerle karşılaştırmalı bir çalışma içerisinde olduğu gündeme geldi. Ankara kulislerinde MHP’ye gitmeyen oyların hangi partiye gittiğine dair yapılan kamuoyu yoklamalarında beklenmedik bir sonucun ortaya çıktığı belirtiliyor. Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Cumhur İttifakı’nın oylarının yüzde 3’ünün Muharrem İnce’ye gittiğini ortaya koyan anketlerin parti kurmaylarını zorladığını yazdı.

Bozkurt, “AKP, MHP ve Erdoğan’ın Algoritması” başlıklı yazısında Cumhur İttifakı’nın bu korkusunu şöyle değerlendirdi:

“İlk hedef ilk varyetede kaybetmemek

AKP ve saraydaki strateji masaları çok çalışıyor. Her gün sokaktan toplanan verileri değerlendirerek planlar yapıyorlar. Önlerine koydukları en büyük hedef ise birinci tipte kaybetmemek. Çıta çok düşük ve aynı zamanda tek bir yenilgiyi kabul etmek anlamına geliyor.

Erdoğan çok rahat. Bu rahatlığı personeli biraz tedirgin ediyor. Kadroda hedefi olan ‘ilk turda kaybetmezlerse’ 2. tıpta ‘ne yaparak kazanacaklar’ cevabı yok. Birinci ilaçta Erdoğan’a oy vermeyen seçmenin ikinci ilaçta neden oy kullandığına Erdoğan’dan başka kimse cevap vermiyor. Bu nedenle tek hedef var, birinci sınıfta kaybetmemek.

Muharrem İnce’yi bu yüzden çok önemsiyorlar. Ama orada da kötülük var. AKP’nin strateji ekibi masasındaki anketlerde İnce’nin oyu yüzde 10. Ama bundan memnun değiller. Çünkü İnce, kendi medyasında da görüldüğü gibi AKP ve MHP seçmeninden oy alıyor. Yüzde 10 içinde buldukları Cumhur İttifakı’nın seçmen oranı en az yüzde 3. İnce’nin çok hoş göründüğü kanallarda yakın zamanda göremeyebiliriz. Bakalım bu strateji ekibi, İnce’yi halk seçmeninden saklayarak bunu ülke seçmenine gösterebilecek mi?” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu