Haber

İstanbul Valiliği, Mimar Sinan’ın eserlerini yayımladı

İstanbul Valiliği, 9 Nisan “Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü” münasebetiyle, Mimar Sinan’ın İstanbul’daki çalışmalarını “İstanbul ve Mimar Sinan” kitabında gündeme getirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Osmanlı Devleti’nin baş mimarı Mimar Sinan’ın eserleri, teknikleri ve mimari dehasıyla zamana meydan okumaya devam ettiği belirtildi.

Birçok şehirde köprü, cami, medrese, han, kervansaray gibi birçok yapıda imzası bulunan Mimar Sinan’ın azgın sulara köprüler yaptığı ve kemerlerle İstanbul’a su taşıdığı ifade edilen açıklamada, Mimar Sinan’ın kuşlara yuva, dünya padişahlarına ebedî idi. dinlenme yerleri kaydedildi.

Eserleriyle İstanbul’un her köşesinde yaşayan Koca Sinan’ın gelecek nesillerden tek dileğinin sevgiyle anılması olduğuna dikkat çekilerek, Mimar Sinan’ın İstanbul’daki eserlerinin özel bir kitaba dönüştürüldüğü belirtildi.

??????Açıklamada, geçmişe ve geleceğe ışık tutan ve 4 bölümden oluşan kitapta Mimar Sinan’ın İstanbul’daki çalışmalarının detaylı bir şekilde ele alındığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Kitapta şehirdeki eserlerin yanı sıra Mimar Sinan’ın Sai Mustafa Çelebi’ye yazdığı Tezkiretü’l Bünyan ve Tezkiretü’l Ebniye adlı eserler de yer alıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından üstleniliyor. Ergün Yolcu, Bülent Günal, Muammer Karadeniz, Banu Karakuş ve Esra Memnun’un yer aldığı eseri Tayfun Karabağ imzalı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu