Haber

Depremzede yakınları e-Nabız’dan bilgi alabilecek

Kahramanmaraş Deprem merkezli depremlerin yol açtığı tahribatın ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar sonucunda hastanelere kaldırılan depremzedelere e-Nabız üzerinden bilgilendirme yapılacak. Depreme maruz kalan yakınlarınızın sağlık durumlarını bu hizmet sayesinde öğrenebileceksiniz.

Depremden kurtarılanların sağlık durumları e-Nabız’a kaydedilecek.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin yaraları sarmaya devam ediyor. Bölgedeki hastanelere kaldırılan depremzedeler e-Nabız platformu üzerinden bilgilendirilecek. e-Nabız’dan anne, baba, eş, kardeş ve çocuk gibi yakınlarınızın afete bağlı sağlık durumlarına ilişkin genel durumlarını kontrol edebilirsiniz.

Deprem e-Nabız “Doğal Afet Bildirimi” alanını ilk denetim sonrası için kullanabilirsiniz. Ancak depremlerin 10 ili etkilediğini ve binlerce yaralı olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bu nedenle hastanelere kaldırılan bireylerin detaylı bilgileri için sağlık kuruluşundan onay alınmasında fayda vardır.

shiftdelete.net/afad-shared-earthquake-victims-tahliye-noktaları

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler ile ilgili olarak yakınlarınızın sağlık durumu ve bulundukları sağlık kuruluşuna ilişkin bilgi alabilmeniz için e-Nabız profilinize Doğal Afet Bilgileri alanı eklenmiştir. sağlık durumları hakkında genel bilgi vermeyi amaçlamıştır.

Yakınınızın sağlık durumu ile ilgili bu bilgiler kesin olmayıp, tüm sağlık çalışanlarının ve vatandaşların seferber olduğu bu süreçte bilgi akışının sağlanması amacıyla sizlerle paylaşılmaktadır. Yakınlarınızın sağlık durumlarını ilgili sağlık kuruluşundan teyit ettirmeniz rica olunur.

Bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu