Haber

Putin’den Türkiye’deki Rus arama kurtarma ekiplerinin artırılması talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında görev yapan Rus ekiplerinin sayısını artırmak istediği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Putin’in Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov’a 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bina enkazlarında arama kurtarma çalışması yapan Rus gruplarının sayısını artırma talimatı verdiği belirtildi. merkez üssü Kahramanmaraş olan

Bugün Rusya’dan Türkiye’ye 50 kişilik bir ekip ve 11 doktor daha gönderildiği hatırlatılarak, gönderilen Rus uzman sayısının 150’yi geçtiği belirtildi.

Ekiplerin Kahramanmaraş’ta kamp kurduğunun aktarıldığı açıklamada, uzmanların enkazı incelemek ve kaldırmak için iki gündür çalıştıkları kaydedildi.

Açıklamada, “Acil durum bölgesine tedavi, ameliyat ve yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu bir sahra hastanesi konuşlandırıldı. 40’tan fazla doktor tıbbi yardım sağlamaya hazır.” kelimeler yer aldı.

Ayrıca, depremlerin ardından İskenderun Limanı’nda çıkan yangını söndürmek için Rusya’nın gönderdiği Be-200 yangın söndürme uçağı, gün boyu devam eden yangının üzerine 60 ton su döktü. bugün gönderilen yeni grubu taşıyan Türkiye’ye ulaştı.

haber-basciftlik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu