Haber

Erdoğan: Bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeleri sandık sonuçlarına göre değil, ülkenin ihtiyaçlarına göre planlıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeler planlayıp uygularken sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyorlar. Odaklandığımız tek yer halkın ihtiyaçlarıdır. Ülkemizin, şehirlerimizin ve milletimizin beklentileri.” söz konusu.

Erdoğan, partisinin AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlediği “Seçim Bildirgesi Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı dönemi hatırlatan Erdoğan, “Bakın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aldığımda borcumuz 2,5 milyar dolardı. Ben devrettiğimde 1,5 milyar dolarla devrettim. Ama şimdi İstanbul” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar dolarlık borcu var. Ne fazladır, ne eksik. “Tek pişmanlıkları kendi beceriksizliklerini örtbas etmek, kendilerine verilen kaynakları başka amaçlarla kullandıklarını gözden kaçırmak. Türkiye’nin son 30 yılında yerel yönetimlerde yaşadığımız tecrübe bize bunu gösteriyor.” dedi.

Hükümetin çalışmalarını yürütürken kimsenin siyasi kimliğini dikkate almadığının altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanlıklarımız ve kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeler planlayıp uygularken sandık veya belediye başkanının partisinin sonuçlarına göre hareket etmiyorlar. Odaklandığımız tek yer ülkemizin, şehirlerimizin ihtiyaçları ve halkımızdır. milletimizin beklentileri. Aslında dün İstanbul’da açılışını yaptığımız proje Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapıldı. Metro hattı bu anlayışın en son ve somut örneğidir. Aynı şekilde İzmir’de açılışını yaptığımız şehir hastanesi de bir başka örnektir. Türkiye’nin 81 ilinin her biri demokrasi ve kalkınma girişimlerimizden, yatırımlarımızdan, projelerimizden ve eylemlerimizden ihtiyacı olan payı almıştır ve almaya da devam etmektedir. “Bu gerçekler ortada olmasına rağmen ne söylerseniz söyleyin gözü ve gönlü ona dönük olanlara. Kendi şehirlerine hizmet etmek yerine başka yerlere hizmet etmek boşunadır. Şehirlerimiz hizmetlerini göremedikleri bu insanların yalnızca gölgelerine bakmaktan, yalnızca posterlerini izlemekten, yalnızca propagandalarına maruz kalmaktan bıktı.

“Seçim dönemlerinde verdiğimiz her sözü yerine getirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetimler Genel Seçimleri’nde kentlerin üzerindeki gölgelerin kalkacağını vurguladı.

Seçimlerden sonra şehirlerin “gönül belediyeciliği”ne dahil olacağını belirten Erdoğan, “İnşallah 31 Mart’ta bu gölgeler şehirlerimizden kaybolacak ve insanlarımız gerçek belediyeciliğin, gönül belediyeciliğinin verimliliğine ulaşacak. Bunun için çalışma ve hizmet politikasıyla ülkemizi her yerde ve her alanda geliştirmeye kararlıyız.” “Büyütmeye, güçlendirmeye çalışıyoruz. Gerisi laftan ibaret.” dedi.

Erdoğan, belediye başkanlarından ve adaylarından dileğinin milletten aldıkları güveni hakkıyla taşımaları, “şehir” kimliğinden asla taviz vermemeleri ve gece gündüz çalışmaları olduğunu söyledi.

“Biz hiçbir zaman seçimden seçime sadece vatandaşlarımızı anan, seçimden seçime halkımızın kapısına giden bir ekip olmadık ve olmayacağız.” Erdoğan şunları söyledi ve şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızı hiçbir zaman kandırmaya çalışmadık. Seçim dönemlerinde verdiğimiz her sözü yerine getirdik, her projeyi hayata geçirdik. Yerine getiremediğimiz veya rastgele sebeplerle geciktirdiğimiz sözlerden milletimizi açık yüreklilikle sorumlu tuttuk. Belediye başkanlarımız, temel belediyecilik faaliyetlerini yerine getirmenin yanı sıra, her bir vatandaşından da sorumludur.Her bireylere, kapılarının ve gönüllerinin 365 gün 24 saat açık olması gerektiğini söylüyoruz. Aynı tavrı örgüt üyelerimize, milletvekillerimize, bürokrasi içinde birlikte çalıştığımız meslektaşlarımıza da gösteriyoruz.

Böyle bir yaklaşımla ülkeye ve millete hizmet edenlerin, başta siyasi taassub olmak üzere şehirlerimize veya insanlarımıza ayrımcılık yapması düşünülemez. Bu nedenle, daha önceki 2023 hedeflerimiz gibi, mevcut Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu da ülkemizin ortak değeri, halkımızın ortak hayali olarak görüyoruz. Vatanımız ve milletimiz için yeterli, hoş ve iyi olan her şey başımızın üstünde, kalbimizin en asil köşesinde yer almaktadır. Milletimiz ürettiğimiz, uyguladığımız, ülkeye kazandırdığımız uygun, hoş ve güzel her şeyin sahibidir. ‘Türk Yüzyılının Kentleri için Gerçek Belediyecilik’ programımızı ülkemizde yaşayan her bireyin ortak ödülü olarak milletimize sunuyoruz.”

“Çalışma ve hizmet politikamızın standartlarını yükselttik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesinde inşa ettikleri vizyonun, 30 yıllık belediyecilik tecrübesinin ve Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve askeri gücüyle ulaştığı küresel güç düzeyinin ürünü olduğunu kaydetti.

Bildirinin ayrıntılarının basılı olarak dağıtıldığını belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti olarak demokrasinin ve kalkınmanın yerelden başladığına inanıyoruz. Yerel yönetimlerin idari ve mali kapasitelerini reformlarla güçlendirerek bu yolu her zaman açık tuttuk. Önce insan, hizmet odaklı yaklaşımı güçlendirerek, milletimizi hayalleriyle buluşturduk.

Plansız kentleşmeden altyapıya, ulaşımdan inşaata kadar şehirlerin birikmiş sorunlarını analiz ederken bunu sadece bir başlangıç ​​olarak gördük. Ülkenin artan gücü, milletin artan yaşam standardı doğrultusunda çalışma ve hizmet politikamızın standartlarını her zaman yükselttik. Altyapı ve üstyapı projelerini şehirlere taşırken bugünün ihtiyaçlarını değil geleceğin ihtiyaçlarını dikkate aldık. Kent estetiğini ön planda tutan, kentlerin özgün mimarisini ve kimliğini koruyan proje, yatırım ve planlara öncelik verdik. “Şehirlerin tarihi mirasını koruyarak geleneği geleceğe taşımayı önemsiyoruz.”

Katılımı, kapsayıcılığı, şeffaflığı ve hesap verebilirliği güçlendiren her adımı desteklediklerini, gönüllü belediyecilikle yerel yönetimlerde yeni bir hizmet standardı oluşturduklarının altını çizen Erdoğan, halkın sorunlarını önemseyen, yenilikçi uygulamalara imza atan bir anlayış oluşturduklarını vurguladı. sosyal belediyecilikte toplumun her kesimine dokunmaktadır.

Erdoğan, “Değer üreten projelerle kültür belediyeciliği konusunda örnek uygulamalar ortaya koyduk. Tüm bu adımlarla ‘AK Partili Belediyecilik’i markalaştırırken hep kendimizle yarıştık. Artık yepyeni bir projeyle milletimizin huzurundayız. Bu unsurları tamamlayan bir vizyonla uzun yıllara dayanan belediyecilik tecrübe ve birikimimize dayanarak, “Yenilikçi yaklaşımları Türk Asrının şehirleriyle taçlandırmak istiyoruz.” dedi.

“Ülkemizi huzurlu, güvenli şehirlerle donatacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesi kapsamında yerel yönetimlerde öncelik verecekleri çalışmalara ilişkin de şunları kaydetti:

“Afetlere karşı dayanıklı, dayanıklı ve dayanıklı yerleşim yerleri kuracağız. Şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Akıllı uygulamalarla ve yeni nesil dijital teknolojilerle uyumlu altyapılar kuracağız. Yerel kalkınma odaklı yerel yönetim anlayışını güçlendireceğiz ve yerel yönetim anlayışını güçlendireceğiz. Ekonomik değer üreten Gençlere, çocuklara, yaşlılara, engellilere, kadınlara ve tüm toplumsal kesimlere duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik hizmetlerini geliştireceğiz.Güçlü aile ve güçlü toplum anlayışıyla hareket eden yerel yönetimleri destekleyeceğiz. Kültür ve medeniyet kavramını koruyan, bu değerleri koruyan ve gelecek nesillere taşıyan projeler gerçekleştireceğiz.Çevreye ve doğal hayata duyarlı, yeşil kalkınma politikasını benimsemiş ve uygulayan sürdürülebilir belediye yönetimlerini her zaman destekleyeceğiz. Sıfır atık modeliyle çocuklarımıza havası, suyu, toprağı ve çevresi temiz şehirler bırakacağız. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel değerleri korunmuş, huzurlu ve güvenli şehirlerle donatacağız. Kırsal kesimde yaşam standartlarını yükselterek insanların doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik edeceğiz. Aktif, verimli, adil, şeffaf ve sorumlu belediye yönetimi anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz. “Katılımcılığa, kaliteli hizmet üretimine ve vatandaş memnuniyetine odaklı yönetimlerle belediyelerimizi geleceğe hazırlayacağız.”

(Devam edecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu