Haber

F.Bahçe’den En Çok Tartışılan Pozisyona İlişkin Açıklama: “Sokak Kavgası mı, Futbol Maçı mı?”

Süper Lig’in 12. hafta karşılaşmasında Adana Demirspor ile F.Bahçe 0-0 berabere kaldı ve her iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği maçta Oosterwolde’ye yaptığı hamle yorumcular tarafından çok konuşuldu. F.Bahçe o anlara ilişkin açıklama yaptı.

F.Bahçe, Adana Demirspor’la oynadığı maçın ertesi günü “SOKAK KAVGASI MI FUTBOL MAÇI MI?” diye sordu. başlıklı bir açıklama paylaştı:

Açıklamada VAR eleştirildi, “Rakip futbolcu Rodrigues’in oyuncumuz Oosterwolde’ye yaptığı hareket sonrasında yine tuhaf bir hakem kararına maruz kaldık.”

Fenerbahce’nin açıklaması şu şekilde:

‘SOKAK MAÇI MI, FUTBOL MAÇI MI?’

Dün Adana Demirspor ile deplasmanda oynadığımız maçın 73. dakikasında rakip futbolcu Rodrigues’in, oyuncumuz Oosterwolde’a yaptığı hamle sonrası yine tuhaf bir hakem kararına maruz kaldık.

Son olarak dünkü duruma göre oynadığımız maçlarda hakem kararlarının hatalı tanımının ötesinde olmasını sorgulamamız normal değil mi?

Maçın hakeminin durumu göremediğini bir şekilde kabul etsek bile, yan hakem de göremedi, 4. hakem bile göremedi.

VAR’ın devreye girmesine ve bu kararı düzeltmek için herhangi bir adım atmamasına nasıl tepki vermeliyiz?

Her geçen gün artan ve tüm lig yarışını etkileyen bu yanlış kararların daha da kötüleşmesinin sorumluluğunu üstlenecek bir kurum veya kişi var mı?

Bu durum ne kadar sürede normalleşecek?

Durumu daha net anlamak için;

Türk futbolu adına konuşan, yazan, çizen, izleyen ve gören herkesin ortak paydada bir araya gelmesi durumuna ilişkin yorumlar,

“Görmeyenlerin” bilgisine ve dikkatine sunuyoruz.

F.Bahçe yaptığı açıklamada yorumcuların değerlendirmelerini resmi internet sitesinden paylaştı?

Bülent Yıldırım: Belhanda ile Oosterwolde arasında yaşananların ardından iki oyuncunun da sarı kart gördüğü doğru. Şu ana kadar futbolun içinde yaşanabiliyor. Sonra Rodrigues gelir ve Oosterwolde’un boğazına diz çöker. Ndiaye gelip dizini koyuyor. Bu artık futbol değil, bu kavga. Buradan kırmızı kart yememek kabul edilemez. Oosterwolde nefes alamıyordu. Adamı alıp yere attılar. Rodrigues’in %100 kırmızı kart görmesi gerekirdi. Şampiyonlar Ligi’nde böyle bir maçı yönetirseniz sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.

Bahattin Duran: Olayı sokak kavgasına dönüştürdüler. Rodrigues’in eli Oosterwolde’un boğazında. Rodrigues ve Ndiaye’nin neden kartsız gittiğini anlayamıyorum. Hakem heyetinin bu iki oyuncuya kart göstermemesini kabul edemem. Bizde bu görüşler varsa VAR’da da vardır. Kırmızı kart nedeniyle Rodrigues’in hareketine müdahale edilmek zorunda kaldı. Kırmızı kart görmeden geçtiğine inanamıyorum.

Deniz Çobanı: Futbolda bu olayları hangi hakem görebilir? İki kişi bir oyuncuyu yere düşürüyor. Hakem bir adamı yedek kulübesinden atarak sevimli görünmeye çalıştı, ben de öyle anladım. Burada kırmızı kart olmadığına gözlerime inanamadım. Bugün VAR randevularını görünce kendimi sorguladım. Görünüşe göre dün gece tek bir gerçeği bile söylemedik. Dün akşam kimi hatalı gördüysek hepsi bugün maça atandı. Bu görüntünün Türk futbolunun utanç gecesi olduğunu düşünüyorum.

Bünyamin Gezer: Kim karışıklığa neden oluyor? Rodrigues bu olayı yaratıyor, boğazından tutuyor, tutuyor ve çantaya atarak rakibinin güvenliğini tehdit ediyor. Bunu yapmaya hakkınız yok. Sakinleşen iki oyuncu kart görürken bu olaylara sebep olan Rodrigues adamı yere yatırır, Allah korusun beyin sarsıntısı geçirebilir. Rakip sporcunun sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Rodrigues’in bu pozisyonda kırmızı kart görmesi gerekirdi. VAR’ın devreye girmesi gerekirdi. Hakemin bu pozisyonu takip etmesi gerekirdi.

Fırat Aydınus: Hiçbir futbolcu rakibini veya takım arkadaşını bu şekilde ayırma niyetiyle gelmez. Böyle bir ayrılık yok. Dışarıda bile ortasına girmek istersen elinle göğsünden itiyorsun. Kavgayı ayırırken boynunun tutulduğuna hiç tanık oldunuz mu? Rodrigues’in ‘ayrılma şekli’ hiçbir zaman ayırmayı amaçlamamıştır. Rodrigues, Oosterwolde’u boğuyor ve yere seriyor. Bu açık bir kırmızı karttır.

Deniz Ateş Bitnel:Oosterwolde-Belhanda tartışmasında iki oyuncunun sarı kart gördüğü doğru ancak Oosterwolde’un boğazına sarılıp yere düşüren Rodrigues’in kırmızı kart görmesi gerekirdi.

Erman Toroğlu:Halil Umut Meler’in nezaketini unutmayın, pansuman yaptı, VAR baktı.

Ahmet Çakar: 6 göz Oosterwolde’un durumunu görüyor. Sokakta bir adamın boynundan tutup yere atarsanız tüm dünyada 6 aydan başlıyor.

Tahir Kum: Adana Demirspor’un maçı 8 kişiyle bitirmesi gerekiyordu. Rodrigues, Belhanda ve Balotelli’nin pozisyonlarına kırmızı kart olmadığını söyleyen var mı?

Sinan Engin: Bu hakem setinden nefret ediyordum. İki kırmızı kart var. Belhanda’nın pozisyonu patlayıcı bir kırmızı kart. Galatasaray, Hatay’da mağlup oldu ve maçı 0-0’lık sonuçlandırma havasındaydı. Çocuğu yere atıyorlar. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Rodrigues’in pozisyonu açık kırmızı kart.

Rıdvan Dilmen: VAR hakemi Suat Arslanboğa açıkça hatalı! Kevin Rodrigues’in oyundan atılması gerekti.

Batuhan Karadeniz: Rodrigues, F.Bahçeli oyuncuyu (Oosterwolde) boğazından yakalayıp itme hareketiyle yere fırlattı. Eğer sokakta olsaydı bir sonraki hamlesi yumruk olurdu. Bir daha hiçbir şey.

Nadir Satın Alma: Oosterwolde’a taşınma resmi olarak iptal edildi. Rodrigues burada sarı kart görebilirdi.

Halil Özer: Jayden’in durumunu bugün FIFA’ya gösterseniz Halil Umut Meler’in kokartını alırlar. Resmî olarak bir linç girişimi. Ve ne tuhaf ki sarı kart bile yok. Ne hakem, ne VAR, ne yan hakem, ne de 4. hakem. Herkesin gözünün önünde oluyor. Hiçbirinin tıklaması yok. Güya hepsi yasaklandı. TFF bu olayın kayıtlarını mutlaka açıklamalıdır. Hakemler bu olayı nasıl görmedi? Çünkü bu bir penaltı ya da normal bir faul anı değil. Bu pozisyonlara yorum yapabilirsiniz. Ama burası yoruma kapalı. Açıkça Greko-Romen. Veya Judo da Jime. Biliyorsunuz henüz Belhanda ve Balotelli’ye geçemedim bile. Bu fazlasıyla yeterli. Yine de hakem yatağına çekilip, olayın dışında kalan ve olayı sakinleştirmeye çalışan oyuncular için dua etsin.

İlker Yağcıoğlu:Kırmızı kart.

Tugay Kerimoğlu:Kırmızı kart.

Mehmet Özdilek:Kırmızı kart.

Şenol Ustaömer: Oosterwolde ve Belhanda’nın birbirlerine yaptıkları jestler o kadar da sert değil. Ancak Rodrigues’in yaptığı hamle inanılmaz, bir futbolcunun bunu neden yaptığını anlamakta güçlük çekiyorum. Halil Umut Meler’in ikisine de sarı kart göstermesi gerekiyordu.

Kulüp olarak bu iki oyuncuya ceza vereceğim, Adana Demirspor’un lideri bu iki oyuncuya ceza verecek. Öğretmen olsam bile bunun hesabını ona sorardım.

Reha Kapsal:Maçta bir oyuncunun oyundan atılması gerekiyorsa Rodrigues’in de oyundan atılması gerekirdi.

haberkartepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu