Ekonomi

Hartford Financial hisseleri güçlü 4. çeyrek kazancıyla yükseldi

Hartford Financial Services Group Inc. (NYSE:HIG), şirketin ikramiye ve yatırım gelirinde önemli bir artış görmesi nedeniyle dördüncü çeyrekte beklenenden yüksek kazanç bildirdi. Sigortacının 31 Aralık’ta sona eren çeyrekte hisse başına temel kazancı, LSEG’nin tahminine göre analistlerin hisse başına 2,44 dolarlık ortalama tahmininin üzerinde 3,06 dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin bu çeyrekteki net kazanılan primleri, bir önceki yılın aynı döneminde bildirilen 5,02 milyar $’a kıyasla bir iyileşme göstererek 5,43 milyar $’a yükseldi. Hartford’un yatırım gelirinde de %2 artışla 653 milyon dolara ulaştı. Bu artış büyük ölçüde şirketin sabit gelir portföyündeki yüksek getirilere bağlandı.

Mali performans hakkında yorum yapan CFO Beth Costello şunları söyledi: “Yatırım performansımız, cazip yeni para getirilerinden ve çeşitlendirilmiş varlık portföyünden yararlanarak güçlü olmaya devam ediyor.”

Hartford Financial’ın hisseleri duyurunun ardından mesai sonrası işlemlerde %2,2 arttı. Şirketin performansı, patron destekli ve hükümet tarafından zorunlu kılınan politikaların doğası gereği genellikle ekonomik dalgalanmalara karşı dirençli olan sigorta ürünlerine olan talebin genel istikrarını yansıtıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Hartford Financial Services Group Inc. (NYSE:HIG) geçen çeyrekte güçlü bir mali performans sergiledi ve InvestingPro’nun öngörüleri şirketin pazardaki konumunu daha da aydınlatıyor. Piyasa değeri 26,1 milyar USD ve F/K oranı 11,76 olan şirketin, özellikle 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki aylık düzeltilmiş F/K oranının 11,41 olduğu göz önüne alındığında, potansiyel olarak cazip bir yatırım seçeneği olduğu görülüyor. Ortaya çıkıyor. Bu, aynı dönem için yalnızca 0,43’lük bir PEG oranıyla zirveye ulaşıyor; bu da şirketin kâr büyüme oranının emsallerine göre düşük değerlenmiş olabileceğini gösteriyor.

InvestingPro Tips, yönetimin agresif hisse geri alımlarının ve üst üste 11 yıl boyunca temettü artırma rekorunun yanı sıra üst üste 28 yıl boyunca temettü ödemelerini sürdürmesinin, hissedar getirilerine olan bağlılığının altını çizdiğinin altını çiziyor. Son verilere göre temettü verimi %2,16 gibi sağlıklı bir seviyede olup, 2023 yılının 3. çeyreğine kadar son on iki ayda temettülerde %22,08 gibi ciddi bir büyüme yaşanmıştır. 90 dolarlık değer tahmini ve bu hedefe yakın kullanım fiyatının 86,96 dolar olması, HIG’nin hem büyüme hem de gelir arayan yatırımcılar için sağlam bir seçim olabileceğini gösteriyor.

Hartford Financial hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro platformu, daha bilinçli bir yatırım kararı vermenize yardımcı olabilecek toplam 13 InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere çok sayıda ek bilgi sunmaktadır. Bu bilgilere erişmek için InvestingPro aboneliklerinde %50’ye varan indirim sağlayan özel Yeni Yıl indiriminden yararlanmayı düşünün. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim, SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim alabilirsiniz. Bu ipuçları ve veri noktaları, Hartford Financial’ın yakın zamanda elde ettiği fayda başarısı ve şirketin genel yatırım profili için değerli bir bağlam sağlayabilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu