Haber

Liverpool’un golcüsü Luis Diaz’ın babası Kolombiya’da kaçırıldı

Kolombiya’da ordu ve polis birimleri, Liverpool’un golcüsü Luis Diaz’ın kaçırılan babasını arama çalışmalarını sürdürüyor. Kurtarılmasına yardımcı olacak bilgiyi sağlayan kişiye 50.000 dolar ödül verilecek.

Baba Luis Manuel Diaz ve eşinin silahlı kişilerce kaçırıldığı haberinin ardından 120’den fazla asker ve polis, Pazar günü kuzey Kolombiya’da operasyon başlattı. Futbolcunun annesi Cilenis Marulanda cumartesi günü Barrancas’taydı.

Liverpool’un Pazar günü Nottingham Forest karşısında kazandığı galibiyette Diaz yoktu.

Ordu, Diaz’ın babasını aramak için barikatlar kurduğunu ve iki motorlu birim, insansız hava araçları, helikopterler ve bir radar uçağı konuşlandırdığını söyledi.

Kolombiyalı yetkililer olayla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi ancak yerel basında Diaz’ın annesi ve babasının, ülkenin kuzey bölgesi La Guajira’daki memleketleri Barrancas’taki bir benzin istasyonunda motosikletli silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Instagram’da yayınlanan açıklamasında, “FIFA ve küresel futbol topluluğu adına, bu zor zamanlarda Luis Diaz’a, ailesine ve arkadaşlarına desteğimizi ve dualarımızı iletmek istiyorum.” dedi.

Kolombiya Futbol Federasyonu (FCF), Twitter (X) üzerinden Diaz’ın babasının “koşulsuz” serbest bırakılmasını talep eden bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Luis Manuel Diaz’ı kaçıranlardan onu bir an önce serbest bırakmalarını istiyoruz. Futbol barıştır. Lucho, biz senin yanındayız. Kolombiya da senin yanında.”

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Diaz’ın babasının bulunması için “tüm kamu kaynaklarının seferber edildiğini” söyledi.

Pazar günü konuşan Ulusal Polis Teşkilatı Direktörü William Rene Salamanca, bilgi verenlere “200 milyon pesoya kadar” (yaklaşık 50.000 dolar) ödül verileceğini duyurdu.

Başsavcı Francisco Barbosa, soruşturmayla ilgili güncellemeleri sağlamak için Diaz’la iki kez temasa geçtiğini söyledi.

Barbosa, Diaz’a babasının Venezuela’da olabileceğine dair bilgi sahibi olduklarını söyledi; Bu durumda Devlet Lideri Petro’nun müdahalesinin gerekli olacağını açıkladı.

Liverpool menajeri Jurgen Klopp, Pazar günü Premier Lig’de Nottingham Forest’a karşı alınan 3-0’lık galibiyeti Diaz’a adadı ve “kardeşimiz adına” dedi.

Diogo Jota, Liverpool’un ilk golünü attıktan sonra takım arkadaşlarıyla birlikte Diaz’ın yedi numaralı formasını havaya kaldırdı.

Liverpool, maç öncesinde Diaz’ın ailesiyle ilgili “devam eden bir durumun” farkında olduklarını ve Diaz’ın sağlığının “öncelikleri olmaya devam edeceğini” söyledi.

Analiz

Vanessa Buschschluter, Latin Amerika ve Karayipler editörü

Kolombiya’da 3.500’den fazla kişinin gerilla grupları veya suç çeteleri tarafından kaçırıldığı 2000 yılından bu yana bu tür olaylarda dramatik bir düşüş yaşandı. Daha önceki yıllarda bu sayı yüzlerle ifade ediliyordu.

Ancak Kolombiya Savunma Bakanlığı’na göre bu sayı bu yıl ikiye katlanarak 2022’nin ilk altı ayında 77 iken 2023’ün aynı döneminde 161’e yükseldi. Bakanlık, adam kaçırma olaylarının neredeyse tamamının fidye için gerçekleştirildiğini söylüyor.

Diaz’ın ebeveynlerinin kaçırıldığı iddia edilen Venezuela sınır bölgesi, insanlar da dahil olmak üzere çeşitli türlerin kaçakçılığına karışan çetelerin hızlı para arayışından en çok etkilenen bölgelerden biri.

Zenginleri hedef alıyorlar ve serbest bırakılmaları için yüksek meblağlar talep ediyorlar.

Kolombiya medyasının paylaştığı doğrulanmamış CCTV görüntülerinde, motosikletli adamların Diaz’ın ebeveynlerinin seyahat ettiği arabayı takip etmesi, onların suçlular tarafından hedef alındığını gösteriyor.

Polis aileden fidye istenip istenmediği konusunda açıklama yapmadı.

Luis Manuel Diaz’ın serbest bırakılması için bölgeye insan ticareti ve şantajla mücadele konusunda uzman polis ekipleri görevlendirildi.

haber-yesilova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu