Ekonomi

Memurun gözü 3 Ocak’ta! Aralık ayında açıklanacak enflasyon oranı ile maaş zammı netleşecek

Yeni asgari fiyat açıklandı. Sırada milyonlarca memur ve emeklinin yeni yılda alacağı zam oranı var. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra bu oran netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı memur ve emeklilerin maaşına yansıtılacak.

6 AYLIK ENFLASYON ORANI ÜZERİNDEN ARTIŞ ALACAKLAR

Temmuz ve Kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Bahsi geçen oranlara ek olarak sosyal yardım payı uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu. Kesin rakamlar 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

“BU YAKLAŞIMLA MEMURLARIN MAAŞLARINA VE EMEKLİLİKLERİNE DE ARTIŞ YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, “Ülkemizin gelir ve zenginliğini başta çalışanlarımız olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmada kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken ve yelpazeyi genişletirken. Sosyal yardımlar kapsamında işletmelere kredi verme konusunda kararlıyız. Paketleri genişletirken bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah bu anlayışla memur ve emekli maaşlarını artıracağız” dedi.

MEMUR ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber’in konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş şunları söyledi; En son Kasım enflasyonu 2,8 yani 5 aylık enflasyon verisi şu anda 13,3. Toplu iş sözleşmesindeki oranı ele aldığımızda şu anda 14,5 civarında görünüyor. 3 Ocak’taki rakama bakıldığında yüzde 15-17’nin ortasında bir rakam öngörülüyor.

MEMUR SERVET PAYI ALACAK MI?

Asgari ücretteki artış dikkate alındığında, refah payının yüksek olduğu, bahsettiğimiz verilere göre daha yüksek bir maaş artışı olacağı öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu