Ekonomi

Samsun’da polisin en büyük destekçisi drone’lar

Samsun Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Araçları Daire Başkanlığı tarafından yıl başından bu yana yaklaşık 1400 saat çalıştırılan drone’lar, İnsansız Hava Araçları Daire Başkanlığı’nın kurulduğu 2018 yılından bu yana toplam 6 bin saat uçuş gerçekleştirdi.

Yüksek çözünürlüklü drone’lar, 10 kilometre menzile sahip gelişmiş kamerası, kızılötesi algılama sistemi ile her türlü hava koşulunda görev yapabilmesi, akıllı uçuş bataryası ve spot ışığı ile karanlık ortamlarda görev yapabilmesi, gerçek zamanlı ses aktarımı ve canlı yayın ile uçuşlarda güvenliği sağlıyor. kontrol, çalıştırma ve olayların aydınlatılması. birimlerin işini kolaylaştırır.

İnsansız hava araçları; Asayiş Şube Müdürlüğü’nde, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ve Teröre Teşebbüs Şube Müdürlüğü operasyonlarında, havadan gözetleme ve tespit çalışmalarında, Narkotik Kabahatler Şube Müdürlüğü’nde, Emniyet Müdürlüğü’nde suçlu ve faillerin yakalanması, delil tespiti ve kayıp şahısların bulunması uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesi, uyuşturucu tacirlerinin kara yoluyla yakalanması ve girişinde. İmkansız arazilere dikilmiş kaçak uyuşturucu madde kaçakçılığının tespiti, Emniyet Şube Müdürlüğü’ndeki sosyal olayların izlenmesi ve kontrolü, hava kontrolleri ile trafik kuralı ihlallerinin tespiti ve boğulma olaylarının önlenmesi amacı ile arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

Samsun’da 2022’nin prestijiyle uyuşturucu kabahatleriyle mücadele kapsamında yasa dışı ekilen 1598 kök kenevir, 22 kilo esrar drone yardımıyla ele geçirildi. Hava trafik kontrollerinde toplam 22.835 trafik ihlali tespit edilmiştir.

Operasyonlarda 191 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, çok sayıda ruhsatsız tabanca, tüfek ve fişek ele geçirildi.

“Suçta ve kriminalde teknolojiyi en üst düzeyde kullanıyoruz”

Samsun Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Araçları Şube Müdürlüğü envanterinde 6 adet İHA bulunduğunu söyledi.

İnsansız hava araçlarının güvenlik açısından değerli bir unsur haline geldiğini belirten Urhal, şunları kaydetti:

“Havada güvenliğin gözü drone’larımız. Güvenlik göklerde, emniyet emin ellerde. Bu kapsamda narkotik kabahatlerle mücadele kapsamında özellikle trafik kontrollerinde drone’larımızı etkin bir şekilde kullanıyoruz. Gerçekten de havadaki güvenliğin gözü drone’larımız. 2022 yılında narkotik kabahatlerle mücadele kapsamında çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi, “Kontrollerde toplam 22 bin 835 trafik ihlali tespit edildi ve bunlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Kabahatler ve hatalar için teknolojiyi en üst düzeyde kullanırız. Bunların son örneklerinden biri de insansız hava araçlarımızdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu