Haber

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yağlı Güreş Ligi Lideri Orhan Okullu ve Enes Doğan ile görüştü

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CW Power Türkiye Yağlı Güreş Ligi lideri başpehlivan Orhan Okullu ve bu yıl şampiyonluğa yükselen Enes Doğan ile bir araya geldi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 4. etabı geride kalan Yağlı Güreş Ligi’nde en yakın rakibinin 15 puan önünde 47 puanla lider olan Orhan Okulu ve 1.’liğe yükselen Enes Doğan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan, ziyarette Lider oldu. Uysal’a teşekkürler.

Geleneksel ata sporu olan yağlı güreşin Antalya’nın en sevilen spor dallarından biri olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Özel meydanda bizleri temsil eden kıymetli başpehlivanlarımız var. Orhan Okulu başta olmak üzere bizleri Enes Doğan ve Hasan Hoşlar temsil ediyor. Her turnuvada birinci olmak diye bir şey yoktur. Bazen birinci olursun bazen üçüncü olursun.” Bazen podyuma çıkamayabilirsiniz.Bu spora hizmet etmek değerlidir.Dengeli ve kararlı bir şekilde katkı sağlamak. Sporcularımız etik değerleri, bu spora hakkını veren ve klasik yüküne uygun davranışları, teknikleri, dayanıklılıkları ve el becerileri ile sporun uygun temsilcisi olmaya devam etmektedirler.”

Muratpaşa Belediyesi ve Muratpaşa Belediyespor’un yağlı güreşlere desteğini sürdüreceğini kaydeden Uysal, şöyle devam etti:

“Bu yıl başpehlivan ünvanına yükselen pehlivanımız Enes Doğan’ı tebrik ediyorum. Yolu açık olsun. Paşa’nın Aslanlı Orhan Okulu gibi Kırkpınar’daki altın kemeri de görsün inşallah.”

Uysal, 15. Softaoğlu Mehmed Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde CW Power Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 15. etabında özel meydana çıkacak olan Paşa’nın Aslan Okulu ve diğer sporculara başarılar diledi.

haberdogankent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu