Haber

Polisten sıkı denetim: Okul ortamları abluka altında

Polisten sıkı denetim: Okul alanları abluka altında

KIRIKKALE – Kırıkkale’de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul çevresinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kontroller yapıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının huzur ve güven ortamında sürdürülebilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde okullar ve öğrenci servisleri çevresinde kontroller yapıldı. Kontrollere Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş, trafik, narkotik, motosikletli yunus ekipleri, çocuk ve toplum destek birimlerinden oluşan karma ekipler katıldı, şahıslar Genel Bilgi Taraması için sorguya alındı. Okulun çevresinde durdurulan bazı şüpheli araçlarda inceleme yapıldı. Ekipler okulların önündeki trafik akışını yönlendirerek güvenliği sağladı.

Ekipler, sürücü ve yolculara bilgi vererek, KADES ve dolandırıcılığa karşı hazırlanan tanıtım broşürlerini dağıttı. Okulların giriş, çıkış ve öğle saatlerindeki yoğunluk dikkate alınarak güvenliğin sağlanması amacıyla kontrollerin devam edeceği bildirildi.

Emniyet Müdürü İsa Söğüt, vatandaşların mevcut huzur ve inanç ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri özellikle uyuşturucu ve asayişten uzak tutmak ve korumak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde il genelinde kontrol çalışmalarının başladığını söyledi. suçların önlenmesi ve eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi.

Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini belirten Söğüt, “Servis şoförlerinin dikkat ve duyarlılığını ön planda tutarak algılanan trafiğe yakalanma riskinin arttırılması ve bu araçların karışabileceği trafik kazalarının önlenmesi amacıyla En üst düzeyde denetimler bugün itibarıyla ilimiz genelinde başlamış olup, denetimlerimiz eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecektir.”

İl merkezi ve ilçelerdeki 129 okul ile çevrelerindeki 40 motorlu polis grubunda toplam 80 işçinin görev yaptığını belirten Söğüt, ildeki 129 okulun tamamında işçilerin “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” olarak görevlendirildiğini belirtti. Okullarda meydana gelebilecek olaylardan hızlı bir şekilde haberdar olun. .

haberkucukcekmece.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu