Haber

Refah Partisi ile AK Parti arasındaki ittifak görüşmeleri kesintiye uğradı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında ittifak görüşmeleri yok. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetler arası görüşmeler kesintiye uğradı. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yapılması planlanan toplantıyı ertelemek istediklerini belirten En son, “Randevu olmadı. Bu konuda herhangi bir talebimiz ve girişimimiz olmayacak” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Suat Kılıç, açıklamasında, “Son günlerde Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk milletine yönelik artan terör saldırıları hepimizi endişelendiriyor. Terör saldırılarını kaygıyla takip ediyoruz. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sabır ve metanet diliyorum.” Terörle mücadelede devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin bölücü terör örgütleriyle mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi devletimizin, milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ancak bu organize “Saldırıların Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgede bulunan silahlı unsurlarının bilgisi dışında gerçekleşmesini pek mümkün bulmuyoruz. Muhatap ülkelerimizin bölgedeki tüm gelişmelerden haberdar olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle güvenlik noktalarımıza ve askerlerimize yönelik saldırıların önlenmesinde, kendilerini Türkiye Cumhuriyeti’nin dostu olarak gören tüm bölge ülkeleri ve bu ülkelere ait olanları “Askeri varlıkları bir kez daha iş birliğine davet ediyoruz” dedi.

‘GÖRÜŞMELERE GEREKLİ UYARILARI YAPMAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GÖREVİDİR’

Türkiye Cumhuriyeti’nin her şeyden önce bir NATO ülkesi olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Türkiye’nin temelde güvenliğini sağlamaya çalıştığı yer, ülkemizin yasal sınırlarıdır. Yönlendirilebilecek terör saldırılarını önleme konusundaki azim ve kararlılığımızdır. Dışarıdan ülkemize karşı, kendi coğrafyamızda, kendi haritamızda, kim bize düşmanlık yaparsa yapsın.” Bugün NATO üyesi olmayan İsveç’in güvenliğinin sağlanması konusunda son derece istekli olan ABD, NATO üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğinin sağlanmasına ilişkin bilgi ve istihbaratı paylaşmakla yükümlüdür. Bu organize saldırıların omurgası kırılan PKK’dır. “PYD ve YPG terör örgütlerinin tek başına saldırı gerçekleştirebileceğine inanmıyoruz. Bunu Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar çerçevesinde söylüyorum. Bu şekliyle organize baskınlar teröristtir. “Eğer bölgesel veya uluslararası güçler varsa, bu güçleri ortaya çıkarmak ve gerekli uyarıları yapmak Türkiye Cumhuriyeti’nin görevidir. Bu saldırıların arkasında bilinmesi gereken başka saldırılar var mı?” muhataplardır” dedi.

‘MECLİS BAŞKANLIĞINA HUKUKİ TEKLİFİMİZİ SUNDUK’

Emeklilikte adalet arayanların hak arayışlarına destek olmak amacıyla hazırladıkları yasa tekliflerini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını belirten Kılıç, şöyle konuştu:

“Sigortaya bir gün geç giriş nedeniyle 17 yıllık hak kaybı yaşanmaması gerektiğini söyledik. Buna paralel olarak staj ve çıraklık mağduru yani staja başlayan genç çalışanların staj ve çıraklıkta geçirdikleri süre de azaldı” Devlete güvenerek ancak devletin güvencesi altında olanların da adalet gereği EYT emekliliğinde dikkate alınacağı konusunda yasal düzenleme önerimizi de TBMM Başkanlığı’na sunduk. , sorunlar burada bitmiyor.Başka sorunlar da var.Aynı şekilde yardımcı hizmetler sınıfı adı altında çalışan çalışanlar da var.Yıllardır KPSS ile yapılan işe alımlarda ‘yardımcı hizmetler sınıfı’ adı altında hiçbir kamu çalışanı alınmamaktadır. Ancak bir dönem işe alınan ve sayısı 100 bini aşan yardımcı hizmetler sınıfı daha sonra masa başı görevlere devredildi.Taşeronlar aracılığıyla işe alınan bazı çalışanlar, isimleri taşeron personel olmasına rağmen, belirlenen görevleri yapmak üzere görevlendirildi. Yardımcı hizmetler sınıfında. Dolayısıyla büyük kamu personeli, memurlar, taşeronlar ve müteahhitler arasında bir kaos yaşanıyor. Yapılan işler aynı olsa bile fiyatlarda büyük eşitsizlikler var. Aynı işi yapıp farklı fiyat alan kişilerin moralini yüksek tutmak mümkün değildir. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve yardımcı hizmetler sınıfından alınmış olsalar bile masa başı görevlerde çalıştırılan çalışanların memur kadrolarına aktarılmasına ilişkin yasa tasarımızı TBMM Başkanlığı’na sunduk. Bir haksızlığın daha ortadan kaldırılması için yeni yasa tasarısı hazırlıklarına başladık. Bunlar kamu taşeronları, belediye taşeronları ve belediye şirketlerinde çalıştırılan işçilerdir. “‘Eşit işe eşit ücret’ mantığı çerçevesinde, ortak statüde, adil, hakkaniyetli ve vicdani bir düzenlemeyle tamamının kamu bünyesinde yer alması için tasarımızı hazırlıyoruz.”

‘İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ KESİLDİ’

Kılıç, AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni talep etmediklerini vurgulayarak, “Lütfen bizden duymadıklarınıza inanmayın. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinin nasıl gittiğini sormuştunuz ama” dedi. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki heyetler arası görüşmeler kesintiye uğradı. Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yapılacak toplantıyı ertelemek istediklerini belirtmişlerdi. Randevu yok. Bu anlamda herhangi bir talep ve girişimde bulunmayacağız. Ancak AK Parti’den görüşmelerin yeniden başlatılması veya başkanlar zirvesi yapılması yönünde bir talep olursa elbette bu talebi değerlendireceğimizi daha önce belirtmiştik. Olumlu.Yine Refah Partisi’nin duruşu ilkelere dayalı bir duruştur.Cumhur İttifakına girerken AK Parti ile aramızda imzalanan 30 maddelik protokol dışında hiçbir yerde değiliz.Bazı belediyeleri kazanmaktan daha önemli olan rızadır. milletimizin. “kazanmaktır” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR VE İL BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARIMIZI 10 ŞUBAT’TA AÇIKLAYACAĞIZ’

Kılıç, merkez yönetim kurulunda mülakat tarihlerine ilişkin çalışmalar yapıldığını belirterek, “Görüşmelerimizi daha esnek bir takvim içerisinde daha verimli yürütebilmek için 10 Şubat tarihini belirledik. 10 Şubat’ta Yeniden Refah Partisi, Tüm büyükşehir ve il belediye başkanı adaylarını Ankara’da açıklayacağız.Aynı zamanda toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçim beyannamemizi de kamuoyuyla paylaşacağız.Bir miktar kapıyı aradık ama tarihi belli olan seçimler ertelendi. Yaklaşıyoruz.Vatandaşlarımızın güven vermesi gerekiyor.Biz siyasi yaklaşımlarını milletimizin milli manevi değerleri doğrultusunda siyasetin çizgisi olan ilkeler temelinde oluşturan bir siyasi partiyiz.Yeniden Refah Partisi” Bize güvenen, bize olan sevgisinden, ilgisinden, ilgisinden ve inancından dolayı yine Refah Partisi’ne oy ve vicdanını teslim eden hiçbir vatandaşımızı utandırmamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

kangal-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu