Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde istikrar vurgusu yapıldı

ensonhaber.com

Sapanca’da düzenlenen ve iki gün süren Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023 toplantısında perakende sektörünün gelecek vizyonu ortaya çıktı.

Birçok ünlü markanın Türkiye’deki kurucusu ve temsilcisi ile ekonomi, iş ve siyaset dünyasından değerli isimler zirvede bir araya geldi.

Yaklaşan seçimlerin piyasaya etkisinin de tartışıldığı etkinlikte, istikrarın piyasalar için değerine değinildi.

“Tek Dünya Paylaşılan Gelecek”İş dünyası temasıyla düzenlenen zirvede iş dünyası temsilcileri, yaklaşan genel seçimler öncesi ekonominin durgun bir seyir izlediğini belirtti.

Seçim sonucunda istikrar süreci bekleniyor

Zirveye katılan iş dünyası temsilcileri, seçim sonucunda yaşanacak istikrar süreci ile bu sakinliğin normale dönmesini beklediklerini söylediler.

“Siyasi istikrarın iş dünyasına olumlu etkilerini hep birlikte göreceğiz”

Zirvenin açılış konuşmasını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptı. Bakan Nebati yaptığı konuşmada, “Seçim sonrası siyasi istikrarın iş dünyasına olumlu etkilerini hep birlikte göreceğiz.”söz konusu.

“Ekonomide yaşanacak olumlu havanın bu gelişmelere siyasi istikrar ortamıyla birlikte ekleneceğine inanıyoruz”

Bakan Nebati, Türkiye’nin yıllardır hayalini kurduğu sanayi, havacılık, savunma sanayi ve sosyal haklardaki gelişmelerin gerçekleştiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her alanda verdiği müjdelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu gelişmelere 14 Mayıs sonrasında yaşanacak siyasi istikrar ortamıyla birlikte ekonomide yaşanacak olumlu havanın da ekleneceğine inanıyoruz.

İşletmeler istikrar istiyor

Zirveye katılan iş dünyası temsilcilerinden de istikrar beyanları alındı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin konuğu olan Atış Kümesi CEO’su Ahmet Atış, tepede gazeteciler, ekonomi, siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı bir konuşma yaparak yükselen yatırımlar, yeni teknolojiler ve inovatif girişimler hakkında bir konuşma yaptı. şirket olarak daima yeni yatırımlara odaklanırlar.

“Seçim gündemi yatırımlara engel değil”

Türkiye’nin fırsatlar diyarı olduğunu belirten Ahmet Atış, ülkede herkesin iş yaparak para kazanmak istediğini ancak gündemdeki en ufak değişikliğin herkesi durdurduğunu söyledi.

Bir projeye karar verdiğimizde ülkenin içinde bulunduğu durumu, ekonomik veya siyasi şartları bir kenara bırakıp işimize odaklanıyoruz. Bugün ülkede seçim var diye kimse bir şey yapmıyor. Kimsenin kıpırdamadığı bir ortamda 3,2 milyar liralık arsa yatırımı yaptık. Bu çalışmaları yaparken de mümkün olduğu kadar yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmeye çalışıyoruz. İstikrarlı bir ülke yönetiminin, istikrarlı bir ekonominin kuralı olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan hiçbir yabancı yatırımcı boşa gitmedi. Hedefinize odaklandığınızda ve gerçekten çalıştığınızda başarıya ulaşmamak çok zordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu