Sağlık

Yaz Beslenmesinin Altın Kuralı: Baklagiller

Topluma sağlıklı yaşam biçimini aşılamayı amaçlayan ve çalışmalarında yenilikçi analizler sunan Duru Besin, yaklaşan yaz sezonu nedeniyle bakliyat tüketiminin azaldığına dikkat çekti. Beslenme Mühendisi Ece Duru, “Haşlanmış ürün seçenekleri ile bakliyatları yemeklerde kullanarak kısa sürede lezzetli ve sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz” dedi.

Yazın gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması beslenme düzeninde de bazı değişiklikleri beraberinde getiriyor. Baklagiller gibi uzun süre pişirilen besinlerin tüketiminin azalması nedeniyle sağlıksız atıştırmalıklara eğilim artıyor. Duru Gıda’nın en doğal ve lezzetli sonuçlar için modern yöntemleri bir araya getirerek benzersiz bir üretim anlayışıyla geliştirdiği haşlanmış eserler serisi, sağlıklı ve pratik analizler sunuyor. Beslenme Mühendisi Ece Duru, “Hayatın hızlı akışına paralel olarak zamana verilen bedel de oldukça arttı. İşte veya okulda, insanlar daha hızlı karar vermek ve daha hızlı hareket etmek zorundadır. Hayatın bize sunduğu bu hızlı koşullar; insanları sabırsız ve hızlı tüketime meylettirir. Duru Besin olarak toplumu sağlıklı yaşam tarzıyla tanıştırma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızda yenilikçi analizler ortaya koyduk. Bu sayede uzun süre kaynatılması gereken kuru bakliyatlar artık lezzetten ödün vermeyen, Duru Tatil çalışmalarıyla zamandan tasarruf edenler için sağlıklı ve çağdaş bir ambalajda tüketicilerimizle buluşuyor. Salatalara, çorbalara ve pilavlara direkt katılarak kişinin doğal ve temel besin ihtiyaçlarının karşılanmasına zemin hazırlar.”

Mucize besin: Baklagiller

beslenme uzmanları; Diyet yapan bireyleri yaz aylarında fit görünmeleri, sağlıklı beslenmeyi ihmal etmemeleri ve dengeli beslenmeye daha fazla dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Özellikle sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda, günlük yemeklerinde sağlıksız seçenekleri tercih edenlerin bağışıklık sistemi azalır ve hastalığa yakalanma riski artar. Beslenme Yüksek Mühendisi Ece Duru, “Lif açısından zengin ve uygun bir protein kaynağı olan bakliyat, hem tok kalmanıza yardımcı olur hem de yüksek besin değeri ile sağlıklı bir bağışıklık sistemini güçlendirir. Haşlanmış nohut, börülce veya barbunyayı salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Ya da haşlanmış nohudu fırınlayarak falafel yapabilir, salatalarınızı tatlandırabilirsiniz. Haşlanmış buğday ve nohut ile soğuk ayran aşı çorbası yaparak gün boyu tok kalabilirsiniz. Baklagilleri haşlanmış et seçenekleri ile yemeklerde kullanarak kısa sürede lezzetli ve sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu